Categoria: Ordenació farmacèutica

Balears ja utilitza la recepta electrònica concertada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les persones mutualistes d’opció concertada residents a Illes Balears poden utilitzar, a partir del dia 12 de març, la recepta electrònica en qualsevol farmàcia de la comunitat autònoma.

Ja són vuit les comunitats autònomes en les quals està implantat aquest sistema, que garanteix una major agilitat, seguretat i traçabilitat en la dispensació dels medicaments.

El desenvolupament i posada en marxa d’aquesta fase del projecte de recepta electrònica ha estat fruit del treball conjunt de MUFACE, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF) i el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), amb el suport del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears.

Benefici per a 16.136 mutualistes a Illes Balears

El col·lectiu mutualista adscrit al Servei Provincial de MUFACE a Illes Balears que rep assistència sanitària amb entitats d'assegurança -opció concertada- està format per 16.136 persones (11.707 titulars més 4.429 beneficiàries).

Totes elles podran obtenir les seves receptes i adquirir els medicaments corresponents utilitzant tan sols la seva targeta sanitària d’entitat. El servei de recepta electrònica inclou els visats, per la qual cosa ja no hauran de realitzar-se en les oficines de MUFACE, excepte algunes excepcions.

Com utilitzar la recepta electrònica concertada

El col·lectiu mutualista d’opció concertada d’Illes Balears pot ja acudir als metges del quadre mèdic que els correspongui perquè activin la prescripció digital.

A partir d’aquesta data tenen deu dies per a recollir el producte en la seva oficina de farmàcia, presentant la seva targeta d’entitat. Si no ho fan dins de termini, la prescripció quedarà inactiva i no es podrà obtenir ja el medicament.

Després de la primera recollida, si es tracta d’un tractament crònic, poden continuar recollint el medicament en la farmàcia amb periodicitat mensual durant el període de temps marcat pel facultatiu, fins a una durada màxima d’un any. Passat aquest temps caldrà renovar la prescripció.

De totes aquestes novetats s’està informant a través de correu electrònic als interessats.

E-recepta interoperable en vuit comunitats autònomes

Les Illes Balears són la vuitena comunitat autònoma que s’uneix al Sistema de Recepta Electrònica de MUFACE (SIREM), després d’Astúries, Canàries, Cantàbria, Extremadura, La Rioja, Múrcia i Navarra. En totes elles l’e-recepta és interoperable, per la qual cosa les persones mutualistes d’opció concertada de les Illes Balears que es desplacin temporalment a alguna d’aquestes comunitats podran obtenir receptes i retirar els medicaments o productes prescrits.

La recepta electrònica garanteix la racionalitat de l’ús dels medicaments, la seva traçabilitat i la seva seguretat.

Així mateix, es facilita al col·lectiu mèdic el seguiment de l’historial farmacoterapèutic del pacient i la seva fidelització als tractaments pautats, alhora que disminueix el nombre de visites a la consulta. Per al pacient millora l’accés als seus tractaments i li evita desplaçaments tant a la consulta com a les oficines de MUFACE per a obtenir talonaris en paper o visats.

[Font: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears. 12/03/2024]

[Foto: Infosalut / Farmàcia / CC BY-NC-SA 4.0]