Categoria: Cicles formatius i universitat

S'aprova el Reial decret sobre l'ordenació dels ensenyaments universitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat la modificació dels Reials decrets 1393/2007, referent als ensenyaments universitaris oficials, i 99/2011, sobre els ensenyaments oficials de doctorat. Aquesta modificació s'ha publicat en el BOE núm. 29, de 3 de febrer de 2015.

La finalitat d'aquesta reforma és adaptar-se als sistemes d'educació superior de la majoria dels països europeus.

Graus

  • Títols. Els títols de Grau podran tenir entre 180 i 240 crèdits ECTS i els de Màster entre 60 i 120.
  • Autonomia. Les universitats, en el marc de la seva autonomia, podran implantar el sistema voluntari de Graus de 180 crèdits.
  • Flexibilitat. L'oferta universitària es fa més flexible i s'estableixen forquilles d'entre 180 i 240 crèdits, de manera que es dóna l'opció a cada universitat d'oferir diverses combinacions, tant en els Graus com en els Màsters. També és lliure l'assignació del nombre de crèdits ECTS.
  • Mobilitat i internacionalització. Es facilita que els estudiants espanyols puguin realitzar el Màster o el Doctorat fora d'Espanya, amb una durada conforme a la dels Màsters impartits a Espanya. Al mateix temps, aquest Reial decret facilita l'accés d'alumnes estrangers a les nostres universitats.
  • Implantació. La universitat podrà optar per una implantació progressiva en el cas de les titulacions de Grau de menys de 240 crèdits ECTS.

Doctorat

Per fer un doctorat oficial caldrà tenir els títols oficials espanyols de Grau o equivalent i de Màster universitari o equivalent, sumant entre les dues titulacions com a mínim 300 crèdits ECTS.

[Font: Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. 30/01/2015]