Categoria: Formació continuada

El director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente, inaugura la jornada que commemora a Palma la Setmana del Cervell

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente, ha inaugurat a Palma la jornada de la Setmana del Cervell “El teu cervell és vida, cuida’l”. La Societat Espanyola de Neurocirurgia i la Fundació del Cervell han triat Palma com una de les sis ciutats a més de Madrid, Logroño, Burgos, Càceres i Granada que han recorregut al llarg d’aquesta setmana amb l’objectiu d’apropar la neurocirurgia als ciutadans. A l’inauguració ha assistit també la regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma i el coordinador de la Setmana del Cervell a Palma, Francisco José Molina.

Des de les deu del matí fins a les sis de l’horabaixa, la Societat Espanyola de Neurocirurgia i la Fundació del Cervell han instal·lat dos envelats a la plaça d’Espanya d’accés lliure i gratuït, en els quals neuròlegs experts són a disposició dels visitants que vulguin aprofundir en el coneixement de les malalties neurològiques, aprendre a prevenir-les, rebre consells d’experts o fins o tot sotmetre’s a diferents proves diagnòstiques o tests cognitius que els permetin saber quina agilitat mental tenen.

En els envelats es faran proves per mesurar la salut cerebrovascular de la població i jocs i tests cognitius de percepció i d’habilitat, tant per a adults com per a infants, que posaran a prova la seva agilitat mental. En acabar l’activitat, es lliurarà a tots els visitants una Targeta Cervell Saludable amb els resultats individuals que hagin obtingut en cada prova i amb recomanacions per mantenir el cervell sa.

El director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente, ha destacat “l’oportunitat que suposa per als ciutadans poder conèixer d’una manera propera i experimental les malalties derivades de problemes neurològics per tal de poder-los prevenir, així com la importància de reaccionar a temps quan es tracta de detectar aquests símptomes que poden derivar en malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer o el Parkinson”.

Dades a les Illes Balears

Segons dades de la Societat Espanyola de Neurocirurgia, a les Illes Balears hi ha aproximadament 180.000 persones de totes les edats afectades per malalties neurològiques, que són la causa de més del 50 % dels casos de persones dependents per trastorns crònics.

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 11/10/2013]