Categoria: Formació continuada

L'equip de Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca aprofundeix els seus coneixements sobre suport vital avançat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'equip del Servei de Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca ha rebut una sessió per aprofundir els seus coneixements sobre reanimació cardiopulmonar. En aquesta acció ha participat tot l'equip de facultatius i de personal d'infermeria d'aquest servei, que encapçala el Doctor José Reyes .

Laura de Carlos, mèdic intensivista, i Francisco Ferrer Cruz, infermer, tots dos membres de l'equip de la UCI de l'Hospital Comarcal d'Inca i instructors en suport vital avançat, han estat els encarregats d'impartir aquesta formació.

L'escenari on han tingut lloc les sessions va ser el gabinet, on es realitzen les proves diagnòstiques que efectua el servei, entre unes altres les colonoscòpies. Al llarg de la sessió es van repassar totes les accions que s'inclouen en el procediment d'urgència per salvar la vida d'una persona que ha deixat de respirar o quan el cor ha deixat de bategar.

La formació va incloure un vessant teòric i una altra pràctica, en la qual l'alumnat ha practicat, pas a pas, el procediment per administrar oxigen als pulmons i aplicar les compressions cardíaques que fan circular la sang per l'organisme, que són les actuacions imprescindibles per evitar danys permanents en el cervell o la mort en pocs minuts quan es produeix una parada cardiorrespiratòria. Així mateix, els membres del Servei van realitzar simulacres de diferents situacions d'urgència deguda a una parada cardiorespiratòria.

[Font: Hospital Comarcal d’Inca. 18/10/2013]

Calendari de formació

Mai   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31