Categoria: Formació continuada

L'Hospital de Formentera durà a terme durant tot el mes de juny un cicle de conferències per a la promoció de la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Formentera durà a terme durant tot el mes de juny un cicle de conferències per a la promoció de la salut dirigit tant a usuaris com a professionals. Sota el títol “Els dijous de juny”, professionals de l’hospital i dels centres de salut formenterencs s’aproparan cada dijous a les 17.00 h a la població de Formentera amb una temàtica diferent. Entre els temes que es tractaran, destaquen la reanimació cardiopulmonar, la patologia mamària, la febre en el nounat, el tabaquisme o el Pla Nacional de Ressuscitació. De fet, aquest darrer ha estat el tema de la conferència inaugural el ponent de la qual, el coordinador mèdic de l’hospital formenterenc, el Dr. José Antonio Ramada, ha ressaltat la importància de la formació en reanimació cardiopulmonar bàsica per a la població atesa la importància que tenen els primers minuts en aquest tipus d’emergència.

Ha inaugurat les conferències el delegat del Govern, José Alcaraz, acompanyat del gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Ignasi Casas, i del director de l’hospital formenterenc, Yago Gómez.

El cicle de conferències “Els dijous de juny” ha estat organitzat per l’Hospital de Formentera i ha comptat amb la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears. Les pròximes conferències que es duran a terme seran les següents: el dijous 12 de juny, “Atenció sanitària al tabaquisme”, a càrrec del Dr. Antonio Cordero, metge d’Atenció Primària; el dijous 19 de juny, “Patologia mamària. Prevenció i conscienciació”, a càrrec de la Dra. Esperança Méndez, metge de família, i finalment es tancarà el cicle, el dijous 26 de juny, amb la conferència dels pediatres Augusto Zanetta i Fernando Rossini, que parlaran de la “Febre en el nounat”.

Per al gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Ignasi Casas, aquest tipus d’iniciatives, en col·laboració també amb la Delegació del Govern, tracten d’apropar la sanitat als usuaris i formar-los en temes de salut. A més, ha declarat que es dirigeixen cap a un pacient expert i tenen una gran responsabilitat en la seva formació. El delegat del Govern, José Alcaraz, ha coincidit també amb Casas a destacar l’Hospital de Formentera com el més ben valorat pels usuaris de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut. 05/06/2014]