Categoria: Formació continuada

Cent seixanta-quatre professionals clínics d’atenció primària participen en el Curs de Gestió Clínica Avançada que es realitza a l’Hospital Universitari Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cent seixanta-quatre professionals clínics d’atenció primària participen en el Curs de Gestió Avançada. Els inscrits són principalment coordinadors i responsables de centres de salut de les Illes Balears.

Per illes, hi ha 128 inscripcions a Mallorca, 18 a Menorca, i 18 a Eivissa i Formentera.

Es tracta d’un curs semipresencial l’objectiu del qual és comprendre el marc i les regles del joc de la gestió clínica, la seva finalitat (l’eficiència dels recursos, l’efectivitat de les actuacions clíniques, etc.) i aprendre també la metodologia. En les sessions es desenvoluparen instruments bàsics en la gestió clínica com ara la qualitat dels protocols, mètodes de consens, medicina basada en l’evidència, seguretat del pacient i adequació de les activitats clíniques.

El curs es complementa amb tres mòduls en e-learning de deu hores de feina cadascun, que es duran a terme del 5 de maig al 15 de juny, i la programació de tallers amb els alumnes. Cada mòdul se centrarà en diferents àmbits:

  • Primer mòdul: les bases de la gestió clínica moderna (el valor de la pràctica clínica, el moviment right care, el valor de l’evidència científica, etc.)
  • Segon mòdul: l’atenció centrada en el pacient (experiència del pacient, entrevista motivacional, etc.)
  • Tercer mòdul: la integració de serveis per a la cronicitat (la piràmide de Kaiser, Chronic Care Model, etc.)

El curs finalitza amb un taller presencial centrat en com convertir una trajectòria clínica en una cadena de valor (instrument de gestió que cerca la millora dels resultats clínics). En definitiva, es tracta que tots els professionals actuïn amb unes regles consensuades, factibles i basades en l’evidència científica i que, a més, el pacient les entengui i les comparteixi.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]