Categories: Formació continuada, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Mig centenar de professionals preparen millores en la formació que s’ofereix a treballadors de la salut en matèria de gènere

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació, en coordinació amb el Servei de Salut, l’IBDona, el Pacte contra la Violència de Gènere, Baixa i BAUMA, ha reunit a mig centenar de professionals sanitaris de diversos àmbits en una jornada de reflexió sobre la formació que s’ofereix als treballadors en matèria de Salut i Gènere.

La cita s’ha duit a terme a la finca de Raixa, a Mallorca, i hi han participat professionals de totes les illes i de diversos àmbits sanitaris, com els de serveis (transport, auxiliars administratius, zeladors…) o els relacionats amb l’atenció sanitària (infermeria, medicina, fisioteràpia, treball social, psicologia…).

Es tracta d’una jornada en la qual s’han debatut els aspectes a tenir en compte a l’hora de formar als professionals per millorar la seva atenció amb perspectiva de gènere. S’ha abordat com formar als treballadors per millorar la sensibilització, com preparar-los per detectar, valorar i actuar davant un cas de violència masclista, s’ha definit el tipus de formació per ajustar-la a les persones destinatàries i s’ha establert quina temporalització s’ha de fer envers el reciclatge i l’actualització de la formació.

Les principals conclusions de la jornada seran ara recollides en un document que servirà com a guia i orientacions generals pel disseny de la formació específica i la seva implementació i avaluació.

Cal tenir en compte que la formació als professionals que treballen en els contextos sanitaris es planteja com una de les estratègies més importants en la reducció de les desigualtats de salut per motius de gènere i en l’aplicació dels protocols que permetin l’acompanyament de les dones per a la cura de la seva salut en situacions de violència.

Totes aquestes accions vénen emparades per la normativa de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes i el Protocol d’actuació sanitària davant la violència masclista a les Illes Balears redactat el 2017; basta en el Protocol Comú per a l’actuació sanitària davant la violència de gènere del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del 2012.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31