Categoria: Formació continuada

L’OBIA i l’Oficina de la Salut Mental de les Illes Balears formen a més de 300 professionals, que treballen amb infants i adolescents, per prevenir el suïcidi i les autolesions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Oficina Balear de la Infància i Adolescència (OBIA) i l’Oficina de la Salut Mental de les Illes Balears han organitzat vuit sessions de treball arreu de les Illes Balears per prevenir el suïcidi i les autolesions dels infants i adolescents. L’objectiu és detectar els possibles casos i fer un primer abordatge per prevenir-lo.

Les jornades, que s’adrecen als professionals que treballen directament amb aquests menors, ja sigui en centres residencials, educatius, d’oci i lleure o policies tutors, es celebren durant aquest mes de maig i preveuen l’assistència de més de 300 professionals.

Els professionals es formaran de forma teòrica i pràctica a fi de millorar les seves eines per prevenir aquesta problemàtica social. En el marc teòric, el contingut de les jornades analitza què és l’Observatori del Suïcidi, els Mites, els Factors de risc i les senyals d’alarma, els Factors protectors i com s’ha d’abordar l’entrevista als menors. En el marc pràctic s’analitza la detecció d’ideació suïcida a través de l’entrevista i s’estudia com intervenir després de detectar la ideació.

Les jornades, que han estat organitzades per l’OBIA i l’Oficina de la Salut Mental de les Illes Balears, conten amb el suport del Consell de Mallorca a través de l'IMAS, el Consell d'Eivissa, el Consell de Menorca i el Consell de Formentera, que són els que tenen les competències en protecció de menors.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 06/05/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]