Categoria: Formació continuada

L'IdISBa organitza el Curs "Protecció de resultats de recerca: del laboratori al registre"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El curs, dirigit a tot professional contractat i adscrit de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), es durà a terme en modalitat en línia els dies 27 i 28 de setembre de 2022.

Objectius

La primera jornada de la formació té per objectiu principal analitzar, amb el personal investigador, com travessar amb èxit el camí que transcorre des del descobriment científic fins al document legal que coneixem com a patent.

Després de la formació, l'investigador posseirà una noció fonamental sobre la informació científica que ha de reunir per al text de patent, sobre l'estructura d'un document de patent i sobre la batalla amb l'oficina de patents, que determinarà si aquest document de patent, que hem preparat i dipositat, acaba convertint-se en una patent concedida.

La segona jornada traslladarà al personal investigador la importància d'explorar les bases de dades de patents com a font d'informació científica o legal abans i després d'un projecte científic.

Així mateix, es mostraran diferents invencions que són susceptibles de protecció, en l'àrea de la biotecnologia i química orgànica, i s'abordaran les particularitats que s'observen en l'estratègia de protecció d'invencions en l'àmbit de les ciències de la vida.

Per acabar, es reflexionarà sobre les diferents utilitats de la patent que la converteixen en una eina fonamental per a la competitivitat en el mercat i indicador essencial en el diagnòstic d'innovació. En aquesta jornada s'introduirà el component pràctic, que posarà a prova els coneixements teòrics adquirits.

Data de realització del curs

El curs es durà a terme, en modalitat en línia, els dies 27 i 28 de setembre de 2022, en horari de 10:00 a 14:00 hores el 27 de setembre, i de 10:00 a 13:00 hores el 28 de setembre.

En fer-se la formació en modalitat en línia, la connexió ha de ser individual per a cada alumne per tal de tenir registre d'assistència.

Els alumnes que superin el 75% d'assistència de la durada total del curs, rebran certificat de participació en l'activitat formativa.

Inscripció 

Per participar en el curs, inscriu-te en el següent enllaç al formulari. El termini és fins al dia 18 de setembre.

Programa

Accedeix aquí al programa del curs Protecció de resultats de recerca: del laboratori al registre.

[Font: IdISBa. 25/08/2022

[Foto: splitshire.com / Notebook / CC-by-sa-2.0]

Calendari de formació