Categoria: Formació continuada

Una seixantena de facultatius han participat en la X Reunió d’Internistes de Balears que ha tengut lloc en es Castell

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una seixantena de metges dels centres hospitalaris del Servei de Salut han participat en la X Reunió d’Internistes de les Balears, que ha tengut lloc els dies 6 i el 7 de setembre a l’Hotel Barceló Hamilton, en es Castell. Es tracta d’un fòrum mèdic i un punt de trobada que té com a objectiu facilitar l’intercanvi d’experiències i opinions i l’actualització de coneixements per mitjà de diverses presentacions i taules rodones. 

L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del Dr. Eduardo Rodríguez de Castro, cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital General Mateu Orfila i president del Comitè Organitzador; el Dr. Lucio Pallarès, president de la Societat Catalanobalear de Medicina Interna; i de Manuel Yebra, director gerent de l’Àrea de Salut de Menorca.

Després que el Dr. Rodríguez de Castro hagi donat la benvinguda a tots els participants, el Dr. Pallarès ha remarcat que es tracta d’una reunió “no menor”, que permet als equips dels diferents hospitals de les Illes Balears conèixer-se entre si i la tasca que duen a terme. “Aquí, a les Illes Balears, tenim gent que fa les coses molt ben fetes, grups referents que estan fent una feina de qualitat”. De fet, el 90 % de les ponències i presentacions previstes en el programa científic de la reunió corresponen a professionals de les Illes Balears, d'acord amb el que ha dit durant la intervenció.

El director gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, per la seva part, ha mostrat el seu suport en aquesta iniciativa i ha destacat el paper dels internistes en tot l’engranatge de l’assistència sanitària, tant en l’àmbit de l’atenció primària com en el de l’atenció especialitzada. La recent creació de la Unitat de Diagnòstic Ràpid de l’Hospital General Mateu Orfila “ha estat tot un encert, tot i que encara hi ha poc recorregut per analitzar-ne en profunditat els resultats”, ha afegit a tall d’exemple de la tasca que s’acompleix a l’hospital menorquí.

Durant aquestes dues jornades, els internistes de les Illes Balears han tractat qüestions relacionades amb les malalties infeccioses, cardiovasculars, autoimmunes i amb la diabetis, i han parlat d'altres aspectes com la gestió i els models assistencials. Finalment, s’ha clos la trobada amb una ponència del Dr. José Francisco Quadrado, cap del Servei de Medicina Interna de l’antic Hospital Verge del Toro, amb el títol “50 años de medicina interna en Menorca”. 

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 09/09/2014]

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31