Categoria: Formació continuada

Professionals de l'Àrea de Salut de Menorca es formen en medicina integrativa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Formació de l'Àrea de Salut de Menorca va organitzar un curs sobre medicina integrativa, que va tenir una molt bona resposta per part dels professionals de l'Hospital General Mateu Orfila i dels centres d'Atenció Primària. El curs es va desenvolupar en quatre sessions de quatre hores cadascuna i va comptar amb la participació de la Dra. Dolors Garcia, la Dra. Cristina Abadia, la psicooncòloga Concha Lleó i la fisioterapeuta Salut Garriga, membres del Comitè de Salut Integrativa del Consorci Sanitari de Terrassa (Vallès Occidental).

La medicina integrativa conjuga la medicina convencional amb la no convencional amb l'objectiu d'ampliar les possibilitats terapèutiques per fomentar un tractament holístic i integral dels pacients. Les quatre formadores han aportat l'experiència del Comitè de Salut Integrativa de Terrassa, constituït l'any 2013, que treballa per incorporar en el sistema de salut públic les teràpies considerades alternatives que milloren la qualitat de vida dels pacients durant el tractament o en el procés de curació de la malaltia, sempre a partir de l'evidència científica.

En el curs s'han tractat aspectes diversos, com la situació actual de la medicina integrativa; les bases científiques, la seguretat i l'evidència; les tècniques no farmacològiques per tractar l'estrès o el dolor; el paper dels professionals i la seva responsabilitat davant dels pacients; la gestió emocional, i el procés d'acompanyar els malalts al final de la vida, entre altres aspectes.

Davant la gran demanda d'assistència al curs, posteriorment en aquesta activitat formativa, la Dra. Abadia i la fisioterapeuta Salut Garriga van oferir una xerrada informativa sobre el tema a la sala d'actes de l'Hospital General Mateu Orfila oberta a totes les persones interessades.

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 18/06/2015]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31