Categoria: Formació continuada

Els zeladors de l'àrea assistencial de l'Hospital de Manacor realitzen sessions sobre el trasllat del pacient aïllat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els zeladors de l'àrea assistencial de l'Hospital de Manacor han completat amb èxit unes sessions sobre el trasllat del pacient aïllat. Les sessions, que han estat impartides pels membres del Grup de Control d'Higiene i Infecció Hospitalària de l'Hospital de Manacor, han consistit en una part teòrica i una part pràctica. Els docents han estat, Catalina Quetglas i Catalina Capó, per part d'Infermeria, i el Dr. Xavier Mesquida, per part de Medicina. Al mateix temps, cal afegir que han estat coordinades per la supervisora d'esterilització, Júlia Troya, i pel responsable de zeladors de l'àrea assistencial, Francesc Rosselló, amb el suport de la gerència de l'Hospital de Manacor.

En les sessions s'han pogut resoldre molts dubtes i mites sobre el pacient aïllat i atorgar coneixements teòrics i pràctics sobre un tema que s'ha convertit en un problema de caire global, com és la multiresistència bacteriològica a determinats antibiòtics.

L'objectiu primordial de les sessions ha estat el d'augmentar considerablement la conducta d'higiene de mans i incidir en la importància d'evitar la transmissió d'infeccions nosocomials d'un pacient a un altre per part dels professionals.

Cal destacar, la implicació tant dels docents en la matèria com dels propis zeladors en una qüestió molt sensible i d'una importància cabdal per a la seguretat del pacient.

[Font: Hospital de Manacor. 14/01/2016]

[Foto: Hospital de Manacor]

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31