Categoria: Formació continuada

L'Hospital de Manacor ha organitzat la I Jornada de Qualitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital de Manacor ha organitzat la I Jornada de Qualitat. Cal dir que és el centre que compta amb més serveis certificats en qualitat de la xarxa d'hospitals de les Illes Balears. L'any 1998 va començar el treball d'un grup de professionals del centre per realitzar el Pla de qualitat i l'any 2000 es van poder acreditar els tres primers serveis: Anatomia Patològica, Farmàcia i Informàtica. A aquests han seguit la resta de serveis fins arribar aquest any passat a obtenir l'acreditació en Seguretat del Pacient al Servei d'Urgències, que és el primer de les Illes Balears i el segon en obtenir-la d'Espanya.

A l'acte d'inauguració de la Jornada, hi ha estat present la directora general d'Acreditació, Docència i Investigació, Margalida Frontera, qui ha destacat la feina i sobretot la continuïtat que ha tingut l'Hospital en el tema d'acreditació, essent un clar referent per a la resta de centres hospitalaris de l'Illa. També ha posat de manifest que "la qualitat salva vides", fent referència que les acreditacions en qualitat suposen que els serveis puguin avaluar cada un dels processos dels quals el pacient n'és el principal protagonista. Seguidament, la gerent del centre, la Dra. Catalina Vadell, ha resaltat que la qualitat és la millora continua, treballar amb les normes de qualitat suposa que els serveis puguin midar els resultats, renovant objectius i sobretot mesurant si les persones a les quals va dirigida la feina se senten satisfetes.

Després d'aquestes intervencions s'ha fet una menció especial a la il·lusió i la constància dels 23 serveis certificats als quals Margalida Frontera, Catalina Vadell, i la responsable a les Illes Balears de Bureau Veritas, Maria Eugenia Mir, han fet entrega dels guardons.

Per acabar la jornada hi ha hagut una taula rodona amb la participació de la cap del Servei de Psiquiatria, la Dra. Rosa Molina, el cap de secció de Ginecologia, el Dr. Javier Agüera, i Daniel García, adjunt del Servei d'Urgències. Els tres han explicat la seva experiència al llarg d'aquest anys amb la qualitat i la relació directa amb la millora de l'atenció al pacient i els processos.

Els membres del Servei de Qualitat i Medi Ambient, Roberto Oyarbide i Mariola Vilagrasa, han exposat algunes novetats en el Sistema Integrat de Gestió que té l'Hospital i s'han referit a la figura i la feina que duen a terme els auditors interns de l'Hospital, així com les eines que s'utilitzen a la Intranet en l'àmbit de qualitat. També s'ha fet entrega d'un guardó als auditors interns d'aquest any 2015.

[Font: Hospital de Manacor. 21/04/2016]

[Foto: Hospital de Manacor]