Categoria: Formació continuada

50 metges, infermers i tècnics d'urgències i emergències participen a Can Misses en les XIII Jornades de SEMES Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Can Misses va acollir durant dos dies, el divendres 14 i el dissabte 15 d'octubre de 2016, la celebració de les XIII Jornades de Medicina d'Urgències i Emergència.

Aproximadament 50 professionals dels serveis d'Urgències i Emergències, metges, personal d'infermeria i tècnics s'han reunit a la tretzena edició de la trobada que organitza SEMES Balears.

Les Jornades han estat presentades pel president de la Societat de Medicina d'Urgències i Emergències, el Dr. Jordi Puiguriguer, i la coordinadora de les Jornades i cap del Servei d'Urgències de l'Hospital Can Misses, la Dra. Mª Ángeles Leciñena, qui ha detallat el programa de les Jornades.

Divendres, a les 11.15 h, la jornada va començar amb un taller de suport vital bàsic a l'IES Sa Colomina, en què 108 alumnes de 2n d'ESO van rebre coneixements sobre reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica, aprofitant la celebració del Dia Internacional de la RCP, que se celebra el 16 d'octubre. La Dra. Leciñena va destacar "la importància de la formació a la població en maniobres de reanimació que permeten finalment salvar vides".

Les XIII Jornades es van inaugurar oficialment a la nova sala d'actes de l'Hospital Can Misses (Edifici D 1a Planta), a les 15 h, a càrrec del president nacional de SEMES, el Dr. Joan J. González Armengol, i el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balanzat.

La tarda del divendres va continuar amb dos tallers, sobre "Intubació via aèria difícil" i "Ecografia, procediments ecoguiats a Urgències" i una taula rodona sobre "Responsabilitat civil dels tècnics d'Emergències".

Dissabte, des de les 9 fins a les 12 h, es van impartir alhora tres tallers sobre "Ventilació mecànica", "Seguretat del pacient en la conducció d'ambulàncies" i "Ecografia pulmonar i via aèria". Després del descans es van dur a terme tres taules rodones en què es va parlar sobre "Actualització en patologia respiratòria", "Atenció al pacient cremat" i "Intoxicacions per monòxid de carboni i cianur".

Les Jornades van acabar amb la presentació d'un avanç de l'estudi sobre tòxics que es va fer aquest estiu a l'Hospital Can Misses i al Servei de Toxicologia de l'Hospital Universitari Son Espases.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 13/10/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

*19/10/2016 - 108 alumnes de l'IES Sa Colomina participen en un taller sobre RCP bàsica.