"L'atenció als menors amb trastorns del neurodesenvolupament és complexa i requereix un abordatge multidisciplinari en el qual participin professionals de la salut, de l'educació i dels serveis socials i que compti amb la participació de les famílies i els cuidadors", ha manifestat la consellera de Salut, Patricia Gómez, en la inauguració del VII Curs d’Actualització en Pediatria del Desenvolupament, que ha organitzat el Centre Coordinador d'Atenció Primària per al Desenvolupament Infantil (CAPDI) els dies 20 i 21 d'octubre a l'Hospital Son Llàtzer.
Gómez ha explicat que d'acord amb les dades del CAPDI, a les Illes Balears hi ha registrats 12.390 menors amb algun tipus de trastorn del neurodesenvolupament o risc de patir-ne un. Una part d'aquestes persones són i seran pacients crònics tota la vida.
Per això, ha destacat la importància d'iniciatives com aquesta organitzada pel CAPDI, ja que reforcen la coordinació entre totes les institucions, permeten compartir informació valuosa entre els professionals i donen visibilitat a les famílies.
El curs, que compta amb la participació de les associacions Aspace, Disfam i Abaimar, tracta qüestions assistencials i sanitàries, com la cronicitat en la infància, l'abordatge de la paràlisi cerebral infantil o la dislèxia, però també dedica una jornada a aspectes de l'àmbit educatiu, com l'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials i el protocol de comunicació i atenció dels menors amb problemes de salut que necessiten atenció sanitària en el centre educatiu.
Gómez ha recalcat que la salut mental i l'atenció a la cronicitat són línies estratègiques de la Conselleria de Salut, la prioritat de la qual és garantir una atenció de qualitat que doni resposta a les necessitats de la població en totes les etapes de la vida.
Durant el curs s’ha presentat el vídeo "Resistiré. Construir castells amb capacitat de resistir sense rompre's", per difondre entre els professionals de salut, de l'educació i de serveis socials l'activitat del CAPDI i donar visibilitat a les famílies de menors que pateixen un trastorn o problema de desenvolupament.
A la trobada també han participat la Societat de Pediatria Balear (SOPEBA) i l'Associació de Pediatria d'Atenció Primària de les Illes Balears (APapIB).
Més informació a l'Agenda d'Infosalut.
[Font: Conselleria de Salut. 20/10/2016]
[Foto: Conselleria de Salut]