Categoria: Formació continuada

Conferència del Dr. Benito a l'Hospital de Manacor, sobre sensibilitat i humanitat amb el pacient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per tancar el cicle de conferències organitzades amb motiu de la celebració del XX aniversari de l'Hospital de Manacor, fa uns dies va tenir lloc la conferència del Dr. Enric Benito amb el títol "Presència i compassió, la tecnologia oblidada de la medicina".

La gerent de l'Hospital de Manacor, Catalina Vadell, va presentar el Dr. Enric Benito, que va fer una conferència sobre la presència i la compassió en la medicina, recordant que era el darrer ponent d'aquest cicle del conferències.

Vadell va destacar que Benito actualment és professor a diferents universitats, després d'haver-se jubilitat a finals de l'any passat. El pal·liatòleg, metge i humanista, Enric Benito és conegut també per ser membre de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL).

Benito es va referir en el transcurs de la seva intervenció al fet que el segle XXI suposa un canvi d'època, apuntant que els models actuals que es coneixen en medicina estan obsolets i que el canvi que s'està ja produïnt serà beneficiós per a tots.

També va comentar que no existeix una formació específica sobre "la compassió", per la qual cosa el personal sanitari ha de treballar per cultivar-la, utilizant les eines que estan disponibles. Es tracta dels paquests de formació específics per a sanitaris, que tenen presents aspectes tan importants com el de crear un espai de sensibilitat i humanitat amb el pacient. Aquestes propostes són, entre d'altres, l'acceptació incondicional (hospitalitat) amb els pacients, la relació d'ajuda, cultivar l'atenció, així com també ser empàtic i compassiu.

Finalment, va parlar dels cursos de mindfulness, que és el conjunt de pràctiques derivades de la meditació budista, que permeten entrenar la ment i poder trobar la serenitat.

[Font: Hospital de Manacor. 06/06/2017]

[Foto: Hospital de Manacor]

*06/02/2017 - Presentats els actes del XX aniversari de l'Hospital de Manacor.