Categoria: Formació continuada

Jornada d'Estratègies de Salut de les Illes Balears a Eivissa-Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut organitza una Jornada d'Estratègies de Salut de les Illes Balears, que se celebrarà a l'Hospital Can Misses (Eivissa), els dies 8 i 9 de novembre de 2017.

Les Estratègies en Salut de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'emmarquen en el desenvolupament de les Estratègies en Salut del Pla de Qualitat del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Les Estratègies en Salut es van iniciar l'any 2005 i des d'aquest moment fins a l'actualitat s'han anat incorporant noves estratègies que compleixen el criteri d'abordar patologies rellevants pel SNS, bé per la seva elevada prevalença, bé pel seu impacte en resultats en salut que té per als ciutadans.

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha anat implementant al llarg d'aquests anys les estratègies en salut. En alguns casos es disposa d'estratègia pròpia basada en els principis de les estratègies del SNS i en altres casos s'implementen directament les estratègies del SNS.

Un dels objectius contemplats en totes elles és la difusió de les Estratègies per facilitar el coneixement tant entre professionals com entre els ciutadans. Per poder desenvolupar aquest objectiu s'han anat organitzant al llarg dels darrers anys diverses jornades científiques tant per presentar les estratègies com per actualitzar coneixements en aspectes rellevants de les Estratègies.

Fins ara totes aquestes jornades s'havien fet a Mallorca. Ara per primera vegada es programa una activitat a Eivissa, gràcies a la col·laboració de la Gerència de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

Aquestes jornades en lloc de ser monogràfiques sobre una estratègia en concret es dedicaran a 3 de les estratègies vigents: ICTUS, diabetis i malaltia renal crònica. Durant la Jornada es presentarà la nova Estratègia d'ICTUS de les Illes Balears, elaborada per un grup de professionals de la nostra Comunitat Autònoma. L'avaluació és un altre dels apartats que s'abordarà al bloc de ponències i es presentarà l'avaluació de l'estratègia de diabetis. Una altra de les ponències estarà dedicada a l’actualització de l’Estratègia de Diabetis de la CAIB i finalment haurà una ponència dedicada a la “Hipertensió i el ronyó”. El programa es completarà amb cinc tallers.

Programa complet de la Jornada.

La Jornada està dirigida principalment a metges i metgesses i infermers i infermeres d'atenció primària i d'hospitals de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, si bé està oberta a la participació de totes aquelles persones interessades en aquestes malalties.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut i a la pàgina web d'Estratègies de Salut.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 19/10/2017]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*28/11/2017 - La Jornada d'Estratègies de Salut sobre ictus, diabetis i malaltia renal crònica ha tengut lloc per primera vegada a Can Misses.
*29/09/2017 - Jornada d'Estratègies de Salut de les Illes Balears a Menorca.

Calendari de formació