Categoria: Formació continuada

Un centenar d'especialistes s'han reunit a Eivissa en el X Congrés d'Aparell Digestiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Del 20 al 22 d'octubre de 2017, es va celebrar a Eivissa el X Congrés de la Societat Balear d'Aparell Digestiu (SBAD). Al voltant de 100 especialistes es van donar cita a l'Hotel Torre del Mar en una trobada amb un marcat interès científic. Aquesta desena edició del Congrés Balear d'Aparell Digestiu va comptar amb 20 ponències i presentació de casos clínics, entre la tarda del divendres i durant tot el dissabte.

A les 17 hores de divendres, la Dra. M. José García, qui va ser cap del Servei d'Aparell Digestiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, juntament amb la Dra. Carmen Garrido, presidenta del comitè organitzador, van obrir el congrés amb una xerrada inaugural. A continuació, es van presentar les comunicacions dels Metges Interns Residents (MIR) dels hospitals d'Inca, Son Llàtzer i Son Espases. Després d'ells, el Dr. Rafael Morales, del Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Son Espases, va parlar de la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC) en una revisió de la tècnica. Finalment, la primera jornada va concloure amb el simposi "Nova diana terapèutica per al tractament de la malaltia de Crohn", a càrrec del Dr. Sam Khorrami.

El matí de dissabte es van dur a terme tres taules rodones sobre gastroenterologia, pàncrees i hepatologia. La primera moderada per la Dra. Carmen García Caparrós, la segona per la Dra. Carmen Garrido, ambdues de Son Espases; i la darrera pel Dr. Hernán Andreu, de Son Llàtzer, a més va comptar amb la participació de la Dra. Leticia Martín de l'Hospital Can Misses. La programació del matí va acabar amb la ponència dels infermers Ildefonso González i Cristina Frías, de l'Hospital Universitari Son Espases, sobre quines són les eines per millorar la preparació per una colonoscòpia a l'àrea ambulatòria.

Després de la pausa per dinar, la tarda va començar amb la presentació de casos clínics a càrrec del Dr. Marcelo García, MIR de Son Llàtzer, i de la Dra. Àngela Laura Maura, MIR de Son Espases, respectivament. Tot seguit, el Dr. Enrique Rey, de l'Hospital Clínic Universitari San Carlos de Madrid, va continuar amb una ponència sobre l'ús de la linaclotida en la pràctica clínica, i després el Dr. Daniel Carpio, del Complex Hospitalari de Pontevedra, va parlar del tractament de la colitis ulcerosa.

Per finalitzar la jornada de dissabte, va tenir lloc una taula rodona sobre endoscòpia, moderada pel Dr. Juan Antonio Lucero, de l'Hospital Can Misses, que va comptar amb la participació del Dr. Carlos Dolz, cap de Servei de Digestiu de l'Hospital Son Llàtzer, qui durant la seva intervenció va parlar sobre consentiments informats en les tècniques endoscòpiques, i del Dr Diego Juzgado, de l'Hospital Quirón Salud de Madrid, qui va fer una ponència sobre sutures endoscòpiques.

Durant la jornada del diumenge es va celebrar la sessió de pòsters, l'assemblea informativa de la Societat Balear d'Aparell Digestiu (SBAD) i el lliurament dels premis de les comunicacions.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 19/10/2017]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]

Calendari de formació

Desembre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31