Categoria: Formació continuada

L'Àrea de Salut de Menorca organitza la I Jornada de Pacient Actiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca va organitzar la I Jornada de Pacient Actiu, que es va dur a terme el dia 1 de desembre, amb l'objectiu de donar a conèixer el Programa del pacient actiu de les llles Balears al conjunt de professionals de la salut i a les associacions de pacients amb malalties cròniques de Menorca.

El gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, i el director d’Atenció Primària, Txema Coll, van presentar la jornada que es va celebrar a la sala d'actes de l'Hospital Mateu Orfila.

El programa de la sessió va comptar amb una presentació del programa de Pacient Actiu de les llles Balears, a càrrec de la seva responsable, la infermera d'Atenció Primària de Mallorca, M. Llucia Moreno Sancho.

A més, de dues taules de debat per posar en comú i compartir les experiències de pacients sobre com conviure amb una malaltia crònica i també per donar a conèixer el paper de les associacions de pacients i la seva aportació al sistema sanitari. L'exesportista d'elit, Tomàs Jofresa, va fer la conferència de cloenda titulada "Com superar l'adversitat".

La jornada, que va comptar amb la col·laboració de la Ibamfic, va voler ser un espai d'intercanvi d'experiències amb relació a l'educació entre iguals, al pacient actiu/pacient expert i a les associacions de pacients, així com de reflexió sobre la importància de nous models d'atenció sanitària en què la persona n'esdevé l'eix.

En aquest sentit, Coll va explicar que la voluntat d’implementar el programa de pacient actiu respon als beneficis que implica per als pacients, ja que tenen més coneixements i una major capacitat de gestionar la seva malaltia, més autonomia, més adherència als medicaments, i també una millor utilització dels recursos sanitaris, tant d’Atenció Primària com d’Urgències.

Cloenda del 10è aniversari de l’Hospital Mateu Orfila

La Jornada de Pacient Actiu, que forma part del programa del 10è aniversari de l’Hospital Mateu Orfila, segons ha comentat Gómez Arbona, també ha volgut comptar amb la veu i la participació dels pacients.

Un altre dels actes serà un concert del grup vocal KOR, format per cinc músics professionals d’Itàlia, que actuaran a l’entrada de l’Hospital Mateu Orfila.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Àrea de Salut de Menorca]

[Fotos: M. Llucia Moreno Sancho]

Notícies relacionades a Infosalut
*09/05/2018 - El Programa Pacient Actiu ja compta amb quaranta pacients que imparteixen formació entre iguals.
*27/02/2018 - L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera engega el Programa Pacient Actiu.
*09/02/2018 - El programa Pacient Actiu inicia els tallers de diabetis i malaltia pulmonar obstructiva crònica.
*20/12/2017 - L'Àrea de Salut de Menorca organitza la I Jornada de Pacient Actiu.
*23/06/2017 - Agraïment per la seva implicació al primer grup d'onze pacients actius formadors.
*
02/06/2017 - Resum de la I Jornada Pacient Actiu de les Illes Balears.
*12/04/2017 - Inauguració de la Primera Jornada del Pacient Actiu de les Illes Balears.
*21/03/2017 - I Jornada Pacient Actiu de les Illes Balears.