Categoria: Formació continuada

Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d'espatlla i de genoll

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Residents i adjunts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l’Hospital Universitari Son Espases s'han format en un curs sobre noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatlla i de genoll. Una tècnica quirúrgica que permet visualitzar una articulació mitjançant una càmera i que és molt eficaç per tractar problemes articulars.

Així, el curs pretén formar els metges residents en les tècniques bàsiques i perfeccionar i ampliar les tècniques dels metges adjunts formant-los en tècniques artroscòpiques més avançades.

L’artroscòpia és un tipus de cirurgia que requereix més capacitació i experiència de l’especialista en traumatologia que la duu a terme; també té diversos avantatges per al pacient: el dany als teixits es mínim, ja que no s’han de tallar estructures musculars, lligaments ni la càpsula per poder accedir a l’articulació; es pot utilitzar anestèsia regional, cosa que afavoreix els pacients amb un risc quirúrgic elevat, especialment si tenen antecedents cardiovasculars, i el temps d’intervenció i de recuperació és molt menor. El procediment quirúrgic es pot efectuar de manera ambulatòria, fet que permet al pacient tornar a casa el mateix dia de la intervenció. A més, aquesta tècnica té un percentatge de complicacions menor que la cirurgia oberta, es menys costosa i obté millors resultats estètics.

El curs s’ha fet amb grups de dos especialistes per torn, a tres estacions diferents tutelades per un instructor i amb una durada de dues hores per torn. En total hi han participat 15 professionals.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Son Espases està acreditat per l’Associació Espanyola d’Artroscòpia (AEA) per impartir formació postgraduada i formació per a becaris (fellows).

[Fonts: Hospital Universitari Son Espases - Conselleria de Salut. 14/12/2017]

[Fotos: Hospital Universitari Son Espases - Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*15/12/2017 noticiasmallorca.es - Traumatólogos de Son Espases se forman en nuevas técnicas de cirugía artroscópica de hombro y de rodilla.