Categoria: Formació continuada

Activitats formatives sobre emergències a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat Bàsica de Prevenció de Riscos Laborals de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va dedicar dues setmanes a formar el seu personal en matèria d’emergències.

En aquestes activitats formatives hi han participat gairebé 400 professionals de l’Hospital Can Misses, les quals van acabar amb un simulacre d’incendi a la cuina de la cafeteria pública de l’Hospital, situada a la planta baixa de l’edifici D.

Per a Àngels Mezquida Noguera, tècnica de la Unitat, “l’objectiu era entrenar el personal perquè pugui actuar davant d’una emergència real”. Aquestes actuacions formen part de la implantació del Manual d’autoprotecció del complex hospitalari, entre els objectius del qual hi ha formar i informar tot el personal en el protocol d’actuació segons l’equip d’emergència al qual pertanyen, conèixer la ubicació dels mitjans de protecció i les vies d’evacuació, mantenir sense obstacles les àrees properes als mitjans de protecció, atacar el sinistre en el moment en què es detecti fins que es rebi l’ordre d’evacuació o arribi un relleu exterior i saber identificar els punts de reunió exteriors.

El simulacre va constar de tres fases: preparació, execució i avaluació (fase de judici crític). Un equip multidisciplinari d’àrbitres, format pel personal dels serveis tècnics de l’Àrea de Salut i de l’empresa concessionària, representants sindicals i un tècnic de la Unitat Bàsica de Prevenció de Riscos Laborals, s'encarerga d'observar com es duu a terme el simulacre i quins factors negatius s’hi aprecien, per tal de corregir-los posteriorment. Després del simulacre es redacta un informe que conté l’anàlisi i les propostes de millora.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 18/12/2017]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]