Categoria: Formació continuada

Son Llàtzer organitza un curs de sedació profunda juntament amb la SEED

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

6058Del 7 al 9 de març de 2018 es va celebrar a l'Hospital Son Llàtzer el XL curs de sedació profunda en endoscòpia de la Societat Espanyola d'Endoscòpia Digestiva (SEED).

Els cursos de sedació de la SEED tenen com a objectiu aportar als alumnes els coneixements teòrics i pràctics per iniciar-se o aprofundir en la sedació profunda amb Propofol durant els procediments endoscòpics. Estan adreçats als metges i als professionals d'infermeria d'endoscòpia digestiva. S'emmarquen en uns objectius superiors que pretenen garantir la qualitat, la seguretat i la tolerància de les exploracions endoscòpiques digestives.

En aquesta edició, entre el professorat hi havia metges i professionals d'infermeria del Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Son Llàtzer, tant en el vessant teòric com en el pràctic. El curs es va completar amb un mòdul de ressuscitació cardiopulmonar, impartit pel Servei de Cures Intensives, i va finalitzar amb la realització d'un examen i una enquesta d'opinió. Els assistents van rebre un diploma acreditatiu.

El temari teòric i pràctic el proporciona la SEED. Les classes pràctiques es realitzen a les seus hospitalàries que compleixen els requisits que té establerts la SEED. Aquells hospitals que han realitzat cursos de sedació i que compleixen les exigències mínimes dels protocols de la SEED, poden rebre el diploma acreditatiu de "Capacitació per a la sedació profunda" en Unitats d'Endoscòpia.

Per altra banda, les unitats o serveis d'endoscòpia digestiva, que, a més de disposar d'aquest diploma, han organitzat i impartit dos o més cursos de sedació durant els darrers 5 anys reben el diploma acreditatiu de "Capacitació per a la Docència en Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva".

El Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Son Llàtzer és un dels 10 hospitals espanyols acreditats per la SEED per exercir la docència en sedació profunda en endoscòpia digestiva, ja que ha organitzat 4 cursos de sedació durant els darrer 5 anys. Així doncs, Mallorca disposa d'una seu acreditada per a la docència, juntament amb els hospitals de Las Palmas de Gran Canària, Saragossa, Alacant, Lugo, Barcelona, Madrid, Càceres i Lleida.

Com que hi ha una elevada demanda per a la realització d'aquests cursos de sedació, existeix una llista d'espera nacional que es troba centralitzada a la sercretaria de la SEED. Per aquest motiu, molts dels alumnes que van asistir al curs realitzat a Son Llàtzer eren d'altres comunitats autònomes.

Aquests cursos tenen un component pràctic en sessions d'endoscòpia real amb pacients, per tant, el número d'assistents a cada sala d'endoscòpia és molt limitat, la qual cosa restringeix la participació, però permet un tracte i una docència més directa amb l'alumnat.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Hospital Son Llàtzer. Servei d'Aparell Digestiu]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]

Calendari de formació

Desembre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31