Categoria: Formació continuada

L’Observatori del Suïcidi convoca la primera jornada de feina sobre la conducta suïcida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Observatori del Suïcidi de les Illes Balears va organitzar el 23 de març una jornada de feina sobre el desenvolupament i la implementació de protocols per prevenir, detectar i atendre la conducta suïcida amb la finalitat de coordinar esforços i objectius a través del consens i de la implicació de tots els actors.

Aquesta és una de les primeres accions de coordinació impulsada per aquest dispositiu des que es va crear el mes de desembre de 2017.

A la reunió, liderada per la responsable de l’Observatori, Nicole Haber, i el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, van ser convidats els caps de servei de psiquiatria infantojuvenil i d’adults de tots els hospitals públics de les Illes Balears, així com representants d’Atenció Primària, psiquiatres, psicòlegs clínics i diversos professionals que han participat en l’elaboració del Pla Estratègic de Salut Mental, en l’apartat de suïcidi.

L’objectiu de la jornada era crear un espai per posar en comú les accions que es duen a terme en aquest camp no sols a les Illes Balears, sinó també a altres comunitats autònomes com Astúries, Galícia, País Basc i Navarra, punt en el qual es va centrar la intervenció d’Andoni Anseán, president de la Fundació Salut Mental Espanya (FSEM) i de l’Associació Espanyola de Suïcidiologia i expert en la matèria, que també estava convidat a l’acte.

Durant el matí, els equips d’atenció al pacient suïcida dels hospitals d’Inca i Son Llàtzer van donar a conèixer els seus protocols d’actuació, i el grup de prevenció del Pla Estratègic es va referir a aspectes concrets com el protocol d’urgències, les dades de valoració del pacient en la història clínica o els factors de risc. Així mateix, es van tractar qüestions com l’Informe de l’Observatori del Suïcidi de la FSEM i la situació actual de la planificació preventiva en el Sistema Nacional de Salut.

[Font: Conselleria de Salut. 23/03/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*27/12/2017 - La Conselleria de Salut posa en marxa l'Observatori del Suïcidi.

Calendari de formació

Desembre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31