Categoria: Formació continuada

Es presenta en una jornada un protocol autonòmic sobre l'esterilització del material quirúrgic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més d'un centenar de professionals d’infermeria i tècnics en cures auxiliars d'infermeria dels hospitals públics i privats de les Illes Balears s'han reunit a la II Jornada balear d'esterilització, celebrada a l'Hospital Sant Joan de Déu, per abordar conjuntament el repte de l'excel·lent esterilització del material quirúrgic. Les professionals de les diferents centrals d'esterilització de Balears porten anys treballant juntes en un “Protocol únic per al material en trànsit a les Illes Balears”, que ha estat presentat en aquesta jornada.

El procés d'esterilització no afecta només al material de cada hospital, sinó també a aquell material molt costós que les clíniques comparteixen i que és propietat dels proveïdors. Per això, el nou Protocol autonòmic únic per al material en trànsit marca els requisits necessaris perquè aquest instrumental compartit arribi sempre amb tota seguretat i les garanties adequades.

Margarita Ribas, coordinadora d'Infermeria de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha manifestat, entre altres coses, que aquesta iniciativa va sorgir de les pròpies infermeres de les centrals d'esterilització, que ja van començar a col·laborar el 2011 i que posteriorment es van constituir en el Grup d'Experts en Esterilització de les Illes Balears, implicant a altres professionals, i als proveïdors del material.

Les jornades han estat organitzades pel Grup d'Experts en Esterilització de les Illes Balears i el Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears (COIBA).

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 23/03/ 2018]

[Foto: COIBA]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31