Categoria: Formació continuada

El XV Congrés de la Societat Espanyola del Dolor s'ha celebrat a Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Espanyola del Dolor (SED) va presentar a Madrid el XV Congrés de la SED, celebrat a Palma del 24 al 26 de maig, en què es van reunir aproximadament 1.000 professionals de diferents especialitats relacionades amb el tractament de dolor i agents del Sistema Nacional de Salut.

La SED és una associació professional multidisciplinària, fundada l'any 1990, en la qual s'integren en la seva majoria, metges, però també farmacòlegs, psicòlegs, etc.

La finalitat del congrés era debatre i analitzar l'abordatge actual i futur del dolor des de totes les perspectives possibles per oferir millores al pacient. El dolor és inherent a l'ésser humà, ja que és una resposta de l'organisme a l'exposició d'agents lesius que ens permet saber que hi ha un problema, però també apunten al fet que és previsible i es pot allugerir en moltes ocasions.

En aquest sentit, el professor Juan Antonio Micó, president de la Societat Espanyola del Dolor, va assegurar que en l'últim any s'han produït grans avanços en la millora de l'abordatge del dolor.

El doctor José Luis Aguilar, president del Comitè Organitzador de la reunió científica, també va manifestar que es pretenia generar debat sobre la naturalesa del fenomen dolor, a més d'oferir una visió dinàmica, actual i futurible.

La temàtica d'aquest congrés es va concentrar en les noves tècniques en el maneig del dolor, el present i futur de la genètica i genòmica en dolor, el Big Data, la coordinació entre Atenció Primària i les Unitats de Dolor, el paper d'Infermeria en aquestes unitats, la influència de la dieta i el dolor neuropàtic en malalties terminals.

Pel que fa a l'aspecte pràctic d'aquest congrés, es van realitzar diveresos tallers per donar resposta a problemes no resolts, i es va destacar la importància de conèixer l'opinió de tots els agents implicats, des de professionals de la salut de diferents àmbits, a la dels polítics i gestors, companyies farmacèutiques, equips de recerca i els pacients, que com a novetat en aquesta edició van tenir major participació en cadascun dels debats.

Aquest congrés també va destacar per l'aposta de potenciar la presència de la recerca bàsica i el caràcter internacional del congrés.

Premis a la recerca de la Fundació Espanyola del Dolor (FED)

En el marc del congrés, la FED va lliurar els premis a les tesis doctorals, dirigits a socis de la SED.

[Font: Fundació Espanyola del Dolor]

[Foto: SED]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31