Categoria: Formació continuada

Celebració de la primera jornada sobre el programa HCIS a l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Manacor va celebrar la primera jornada de treball corporatiu per compartir, millorar i unificar el programa HCIS, amb què treballen tots els hospitals públics de les Illes Balears, excepte Son Espases.

La infermera referent en la gestió d’aplicacions clíniques, Angelique Groh, va explicar que l’objectiu és millorar la gestió i l’aprofitament dels recursos informàtics corporatius i preparar els sistemes d’informació per a la interoperabilitat, que és la capacitat de compartir tota la informació clínica i administrativa de l’HCIS entre els hospitals públics de les Illes Balears, però també a l’atenció primària, el 061 i els centres sociosanitaris. La interoperabilitat suposarà un gran avenç en la millora de la qualitat assistencial i en la gestió sanitària en general.

Aquest projecte es va iniciar fa un any en el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), amb la creació de la Comissió d’Història Clínica Única, amb representants de cada gerència. Per part de l’Hospital de Manacor, en formen part el director mèdic, la directora d’Infermeria, el cap d’Informàtica i diversos informàtics, la cap d’Admissió, coordinadors quirúrgics, administratius de sala d’operacions, els responsables i el tècnic de DXC (HP) i el coordinador de l’OTIC, entre d’altres.

En el transcurs de la jornada es va presentar l’eina de circuit quirúrgic en HCIS de Manacor i d’Eivissa als altres hospitals i es va comunicar que s’ha començat a treballar en una única versió comuna per a tots els hospitals. Finalment, es va acordar que la propera jornada tendrà lloc el mes de setembre a l’Hospital Comarcal d’Inca.

[Font: Hospital de Manacor. 14/06/2018]

[Foto: Hospital de Manacor]

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31