Categoria: Formació continuada

Els professionals d’Infermeria de l’Hospital Comarcal d’Inca avancen en la elaboració de plans de cures estàndard

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una trentena de professionals de la infermeria de l'Hospital Comarcal d'Inca han assistit al curs titulat “Metodologia per a l'elaboració de plans de cures d'infermeria”, impartit per Francisca Pérez, directora de l'empresa Educació Continuada Sanitària (EDUCSA) i professora de l'Escola Universitària d'Infermeria de Sant Joan de Déu (Barcelona). Aquesta acció formativa ha estat organitzada pel Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA), en col·laboració amb l'Hospital Comarcal d'Inca.

Durant el curs s'han abordat les taxonomies de la NANDA (per North American Nursing Diagnosi Association, Associació Nord-americana de Diagnòstic d'Infermeria), de la*NOC (per Nursing Outcomes Classification, Classificació dels Resultats d'Infermeria) i de la NIC (per Nursing Interventions Classification, Classificació dels Procediments d'Infermeria), i també els criteris d'aplicació clínica del llenguatge d'infermeria a les cures dels pacients. El motiu és que l'ús de classificacions estàndard i normalitzades és fonamental per a les comunicacions entre el col•lectiu d'infermeria internacional. A més, des del punt de vista assistencial suposa agilitar els processos i gestionar d'una manera ràpida i segura les cures als pacients.

En quant a les persones que han participat en el curs, cal destacar que han assistit tot l'equip de supervisors d'infermeria dels serveis i de les unitats de l'Hospital i també membres de la Comissió de Cures, ja que és l'equip que lidera i treballa directament la metodologia i l'organització de la tasca d'infermeria amb la finalitat de millorar la qualitat i l'eficàcia de les cures als pacients.

Està previst que dins d'un mes s'imparteixi la segona part del curs per completar l'acció formativa, que té l'objecte d'aprofundir en l'elaboració dels plans de cures en la història clínica electrònica.

 

Calendari de formació

Mai   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31