Categoria: Formació continuada

L’Hospital Son Espases organitza conjuntament amb la Societat Europea de Cirurgia Vascular el tercer taller de formació sobre cirurgia carotídia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El programa del curs-taller està format per activitats teòriques i pràctiques. La part teòrica comprèn l’exposició de comunicacions relacionades amb la patologia carotídia i ha estat impartida per neuròlegs, radiòlegs, anestesistes i cirurgians vasculars experts en el tractament d’aquesta malaltia.

S'han retransmes en directe operacions des de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital i, posteriorment, els alumnes han treballat de manera pràctica sobre uns simuladors i maniquins que serveixen per reproduir les tècniques apreses a les operacions i perquè cada alumne pugui potenciar les tècniques i habilitats en aquestes intervencions.

Amb aquesta formació es pretén, també, revisar de manera completa les diferents possibilitats terapèutiques per al tractament de l’ictus i de la malaltia cerebrovascular per estenosi carotídia.

El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases efectua anualment un centenar d’intervencions sobre el sector carotidi per restaurar el flux sanguini adequat en el cervell (aquesta manca de flux sanguini està provocada per l’estenosi (estretor) de l’artèria caròtida interna i per prevenir, d’aquesta manera, accidents cardiovasculars.

Els infarts cerebrals es poden prevenir restaurant el flux sanguini adequat cap a l’artèria caròtida. Per a aquesta intervenció, hi ha dues alternatives quirúrgiques: la cirurgia carotídia (també anomenada endarterectomia) i l’angioplàstia amb col·locació d’stents (s’efectua a través d’una incisió).

La elecció entre una tècnica oberta -endarterectomia- o tancada (angioplàstia) dependrà de múltiples factors com son l’edat del pacient, el risc quirúrgic i el tipus de lesió carotídia

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31