Categoria: Formació continuada

Celebració del Dia Internacional de la Infermeria a l’Hospital Universitari Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La jornada ha servit per a destacar precisament els projectes de “Innovació i cures centrades en la persona”, que les professionals d’infermeria de l’Hospital Son Espases han liderat durant els darrers anys.

Entre d’altres molts en destaca, la investigació reconeguda amb el guardó de millor projecte d’investigació per la aplicació de la botella d’orina a les dones amb mobilitat reduïda en el XII Congrés Nacional d’Infermeria de Traumatologia i Ortopèdia, celebrat recentment a Toledo. L’objectiu de l’estudi es avaluar la utilitat de la botella d’orina en dones amb mobilitat limitada i comparar el grau de satisfacció de l’ús de la botella davant de la cunya per orinar.

També dins de l’atenció al benestar dels pacients s’han presentat els excel•lents resultats obtinguts durant els darrers 10 anys d’Úlceres per pressió. 

S’ha analitzat també la valoració del dolor com la quinta constant, i la nova Unitat de Cures Pal·liatives de Pediatria.

Dins de la atenció a la persona,  pel que fa al pacient i al familiar del pacient, s’han impulsat a Son Espases, Cursos per a la adhesió i el foment de la lactància materna, així com el tracte humanitzat en Neonatologia.

A demés,  s’han posat en marxa les sessions multidisplinars per a pares de nins amb càncer, en els quals s’informa i prepara als pares per fer front a un procés complicat, també s’ha posat en marxa la formació i l’entrenament per a Familiars de Pacients amb Trastorn mental greu.

Finalment, durant la Jornada també s’ha explicat la activitat en prevenció de la infecció, la educació diabetològica, el rol d’infermeria a la radiologia vascular intervencionista i la Unitat de càncer hereditari .

En definitiva, segons va explicar el Director Gerent de l’Hospital Son Espases, Victor Ribot, amb aquesta jornada es pretén reconèixer la feina assistencial de la infermeria i la seva dedicació que moltes vegades va més enllà del deure professional i també la capacitat per a treballar de forma continuada en projectes d’investigació que desemboquin en la millor del confort dels pacients.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 15/05/2013]

Calendari de formació

Gener   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31