Categoria: Formació continuada

L’Hospital de Manacor organitza una jornada informativa sobre la Psoriasi a la Comarca de Llevant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb la finalitat de fer arribar a tothom informació de rigor, Acció Psoriasi i l'Hospital de Manacor organitzen una Jornada informativa a l'Hospital de Manacor dirigida a pacients, familiars, personal sanitari i totes aquelles persones interessades en el tema. La jornada tindrà lloc dimarts dia 18 de juny, 18 de juny, a les 17 hores i és d'accés lliure i gratuït.

En la sessió informativa intervindrà el Dr. Vicenç Rocamora, Cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital de Manacor, amb la ponència Psoriasi: Nous Tractaments, la Dra. Rosa Molina, Coordinadora de l'Àrea de Salut Mental del Llevant i psiquiatre de l'Hospital de Manacor, amb la ponència La importància de les emocions en la psoriasi, la Dra. Laura Crespí, reumatóloga de l'Hospital de Manacor, amb Psoriasi i articulacions, i la Sra. Imma Guilarte, infermera de la Unitat de Fototeràpia i del Servei de Dermatologia de l'Hospital de Manacor, amb la intervenció Psoriasi: hàbits de vida saludable. Després s'obrirà un torn de paraules.

La psoriasi és una malaltia crònica i no contagiosa de la pell que afecta aproximadament a un 2% de la població. A Balears, es calcula que hi ha més de 22.000 persones que sofreixen aquesta afecció, de les quals prop de 17.500 estan a Mallorca i més de 800 a la Comarca de Manacor.

Les lesions més característiques del pacient amb psoriasi són plaques eritematoses o enrogides per la inflamació cutània i cobertes d'escates en diferents zones del cos. A més, entre un 15% i un 20% dels pacients amb psoriasi desenvolupen artritis psoriásica, que pot ser moderada o greu, i que es caracteritza per la rigidesa, el dolor i la inflamació que produeix en les articulacions. Les repercussions de la psoriasi van molt més allà de l'afectació en la salut física del pacient. L'impacte psicològic i social de la malaltia influeix notablement en tots els àmbits de la vida diària dels afectats. El malalt moltes vegades s'oculta pel rebuig que produeixen les seves lesions i per la por injustificada al contagi que es produeix en el seu entorn.

Acció Psoriasi  és una associació d'àmbit estatal, integrada per afectats de psoriasi i els seus familiars, que ha estat declarada Entitat d'Utilitat Pública. En els seus 20 anys d'existència s'ha convertit en una de les associacions de pacients més actives i participatives de l'Estat.

Durant tot l'any, Acció Psoriasi organitza activitats, divulga les últimes recerques en tractaments i recolza als afectats, amb la finalitat de reivindicar els seus drets i incrementar la seva qualitat de vida.

 
 

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31