Categoria: Formació especialitzada

El Ministeri de Sanitat amplia la convocatòria per al reconeixement de títols de Medicina de professionals extracomunitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La nova prova teòrico-pràctica serà el 29 de setembre, amb l'objectiu d'incorporar més professionals al SNS. La nova convocatòria, publicada al BOE núm. 188, de dia 8 d'agost de 2023, servirà per reforçar especialitats mèdiques amb dèficit de facultatius, com ara Medicina Familiar i Comunitària, Radiodiagnòstic i Anestesiologia i Reanimació.

El Ministeri de Sanitat amplia el termini de la convocatòria per al reconeixement de títols de medicina de professionals procedents de fora de la Unió Euorpea. Amb aquesta mesura, el Ministeri prioritza l'habilitació de facultatius per donar resposta a la necessitat de cobertura d'especialitats mèdiques.

Amb aquesta ampliació, Sanitat vol millorar l'eficiència de la convocatòria perquè puguin accedir-hi els especialistes mèdics que han estat autoritzats pels comitès d'avaluació dels títols. Passat el primer filtre, els titulats extracomunitaris han de superar la prova teòrico-pràctica per poder exercir la medicina a Espanya.

Reforçar especialitats deficitàries

Des de la publicació de la resolució per la qual es convocaren les proves el passat dia 2 de març, el Comitè d'Avaluació ha celebrat diverses reunions en les quals ha emès un informe de proposta positiva condicionat a la superació d'una prova teòrica i pràctica per a una trentena de sol·licitants. D'ells, 23 han sol·licitat el reconeixement d'efectes professionals en tres especialitats que, actualment, pateixen un dèficit de professionals en el SNS espanyol: Medicina Familiar i Comunitària, Radiodiagnòstic i Anestesiologia i Reanimació.

El reconeixement de títols estrangers és una de les mesures impulsades pel Ministeri de Sanitat per reforçar les plantilles, especialment en aquelles especialitats de Medicina amb més necessitat de cobertura. En paral·lel, Sanitat ha posat en funcionament la jubilació activa, perquè els professionals puguin continuar exercint fins als 70 anys. D'altra banda, ha finançat amb 52 milions d'euros l'increment de 706 places del Grau en Medicina a universitats públiques i ha incrementat el nombre de places de Formació Sanitària Especialitzada (FSE).

L'oferta per a formació d'especialistes en Ciències de la Salut s'ha incrementat un 38% en els darrers cinc anys. Per a la convocatòria 2023-2024, la més gran de la història, el Ministeri de Sanitat oferirà 11.600 places de FSE, 8.767 de les quals seran places MIR.

[Font: Ministeri de Sanitat. 08/08/2023]

[Foto: Servei de Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer]