Categoria: Formació especialitzada

S'ha aprovat la regulació del Registre d'Atenció Sanitària Especialitzada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat mitjançant un Reial decret, la regulació del Registre d'Activitat d'Atenció Sanitària Especialitzada, un sistema d'informació oficial, emmarcat en el Sistema d'Informació Sanitària.

Entre els objectius d'aquest registre, cal destacar-ne els següents:

  • Conèixer la demanda assistencial i la morbiditat en el marc de l'atenció especialitzada i donar suport als estudis de recerca clínica, epidemiològica i d'avaluació de serveis sanitaris i de resultats en salut.
  • Facilitar informació als registres autonòmics per poder avaluar i controlar l'atenció prestada en tot el Sistema Nacional de Salut (SNS).
  • Afavorir l'elaboració d'estadístiques de la secció de salut a nivell estatal, així com els indicadors vinculants, procedents d'organismes internacionals.

Amb aquest registre, que tendrà una implantació progressiva (cinc anys), s'aconseguirà l'homogeneïtzació de tota l'activitat hospitalària, tant a nivell públic com a nivell privat; l'optimització dels resultats relacionats amb els recursos i costos dels processos atesos; el coneixement del flux de pacients en tot el Sistema Nacional de Salut; la millora de les anàlisis sobre qualitat i seguretat del pacient; i serà la font de dades més destacada en el camp de la recerca epidemiològica i de serveis sanitaris especialitzats.

[Fonts: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 06/02/2015BOE. Núm. 35. 10/02/2015  - BOE.  Núm. 163. 09/07/2015]