Categoria: Formació especialitzada

L'Hospital Son Llàtzer dóna la benvinguda als seus residents i inaugura la nova àrea de docència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El gerent de l'Hospital Son Llàtzer, Xavier Feliu, acompanyat pel Dr. Álvaro Brotons, director mèdic, i el Dr. Juan Buades, cap d'estudis de docència, han donat la benvinguda als 22 nous residents que començaran la formació especialitzada a l'Hospital Son Llàtzer.

A l'acte s'han destacat els tres pilars bàsics de l'activitat a l'Hospital Son Llàtzer, que són la tasca assistencial, la docència i la investigació. En totes aquestes àrees es planteja un compromís de qualitat que, en el cas de la docència, es tradueix en programes cada vegada més complets i una dotació més gran de recursos materials i humans.

Els residents seguiran el període formatiu en les unitats docents de la xarxa sanitària pública. Segons l'especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació; mentre que els d'infermeria n'hauran de fer dos.

Els residents es formaran en 14 especialitats mèdiques: anestesiologia i reanimació, aparell digestiu, cirurgia ortopèdica i traumatologia, dermatologia, endocrinologia, medicina familiar i comunitària, medicina intensiva, medicina interna, neurologia, obstetrícia i ginecologia, pediatria, pneumologia, psiquiatria i radiodiagnòstic, així com l'especialitat d'infermeria obstetricoginecològica (comares). També es formen farmacèutics, en l'especialitat de farmàcia hospitalària, i psicòlegs, en l'especialitat de psicologia clínica.

Una vegada acabat l'acte de benvinguda, els nous residents han visitat amb l'equip directiu de l'Hospital la nova àrea de docència, ubicada devora la biblioteca del centre, que permet ampliar l'espai que l'Hospital dedica a aquesta àrea amb dos despatxos nous, una sala de reunions i un vestuari.

[Font: Servei de Salut de les illes Balears. 28/05/2015]

[Foto: IB-Salut]