Categoria: Formació especialitzada

127 residents comencen la seva formació especialitzada en els centres sanitaris públics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general de Salut Pública i Consum, Luis Rafael Santiso, ha donat la benvinguda als 127 residents que començaran la seva formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris d'Atenció Primària de les Illes Balears en un acte que ha tengut lloc a l'Hospital Universitari Son Espases. En total s'han cobert el 99 % de places ofertes.

Entre els 127 residents, hi ha 98 professionals de medicina, 23 d'infermeria, 2 de psicologia, 3 de farmàcia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.

Distribuïts per illes, 117 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 6 a Eivissa i 4 a Menorca. L'Hospital Universitari Son Espases n'acollirà 55; l'Hospital Son Llàtzer, 22; l'Hospital de Manacor, 4; l'Hospital Can Misses, 2, i l'Hospital Comarcal d'Inca, 2. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i d'Atenció Primària.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública. Segons l'especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació; mentre que els d'infermeria n'hauran de fer dos.

Els residents es formaran en les unitats docents en 30 especialitats mèdiques: anatomia patològica, anestesiologia i reanimació, angiologia i cirurgia vascular, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia general, cirurgia oral i maxil·lofacial, cirurgia ortopèdica i traumatologia, dermatologia, endocrinologia, hematologia, medicina familiar i comunitària, medicina intensiva, medicina interna, medicina nuclear, medicina del treball, microbiologia, nefrologia, neurocirurgia, neurologia, obstetrícia i ginecologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorinolaringologia, pediatria, pneumologia, psiquiatria, radiodiagnòstic i urologia; així com en tres especialitats d'infermeria: obstetricoginecològica (comares), atenció familiar i comunitària, i salut mental. També es formen farmacèutics, en les especialitats de farmàcia hospitalària o microbiologia i parasitologia. I els psicòlegs, en l'especialitat de psicologia clínica.

[Font: Conselleria de Salut. 22/05/2015]

[Foto: Conselleria de Salut]