Categoria: Institucions sanitàries

Distribució econòmica per a programes sanitaris i pel Pla Nacional de Donació de Medul·la Òssia a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha autoritzat el finançament de 24.846.834,71€ entre les comunitats autònomes, per al finançament de programes de polítiques de cohesió sanitària, de formació continuada en l'ús racional del medicament per a metges, odontòlegs, farmacèutics, infermers i inspectors del Sistema Nacional de Salut i per al desenvolupament del Pla Nacional de Donació de Medul·la Òssia.

Programes de cohesió social i formació continuada

Entre aquests programes es troben, el de millora de l'atenció (millora en l'atenció de pacients crònics, polimedicats o de promoció de la salut i prevenció de la malaltia); de desenvolupament de la recepta electrònica; de desenvolupament de les mesures previstes, per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions; de desenvolupament de les noves mesures de farmacovigilància; de desenvolupament de les teràpies avançades; pla estratègic i d'acció per a reduir el risc de resistència als antibiòtics; i ampliació i millora dels Sistemes d'Informació Sanitària (SIS) en l'àmbit de les CCAA.

També es destinaran crèdits al programa de formació continuada en matèria de resistències als antibiòtics i a programes de formació continuada en l'ús racional del medicament per a metges, odontòlegs, farmacèutics, infermers i inspectors del Sistema Nacional de Salut.

La dotació econòmica per a Balears ha estat de 570.013,63 euros.

Desenvolupament del Pla Nacional de Donació de Medul·la Òssia

Aquest desenvolupament es fomenta mitjançant la implantació per a millorar tots els aspectes relacionats amb la donació i trasplantament de medul·la òssia i, especialment, mantenir el nombre de donants de medul·la òssia al nostre país.

A Balears li han correspost 5.664, 07 euros.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 14/12/2018]

[Foto: Joan M. Borràs (ebrenc) Mapa insular de les Illes Balears / https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.ca]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/04/2019 - La ONT presenta la nova Estratègia per a millorar el Pla Nacional de Medul·la Òssia.