Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

L'IB-Salut autoritza la contractació de subministrament de material divers

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern atorga l’autorització al Servei de Salut per tramitar els acords marc per a la contractació de subministrament d’instrumental per a endoscòpies, sistemes d’infusió endovenosa i de nutrició enteral, i instrumental general d’un sol ús.

Aquests subministraments tenen un valor conjunt de 28,5 M€ i tenen una vigència de 12 a 24 mesos.

El primer dels acords marc fa referència al subministrament d’instrumental per a endoscòpies. Es tracta d’un material necessari a fi de garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial i de cobrir les necessitats dels pacients. El valor estimat del contracte és de 16.107.842 €. L'endoscòpia és una tècnica diagnòstica que serveix per diagnosticar i tractar malalties. Consisteix en la introducció d'una càmera o lent dins d'un tub o endoscopi a través d'un orifici natural, una incisió quirúrgica o una lesió per a la visualització d'un òrgan buit o cavitat corporal.

El segon dels acords marc fa referència al subministrament de sistemes d’infusió endovenosa i sistemes d’infusió de nutrició enteral. La infusió endovenosa és un mètode per incorporar líquids, com ara medicaments, al torrent sanguini. La nutrició enteral és una tècnica per la qual se subministra una dieta nutricionalment completa directament a l’aparell digestiu. Cal proveir els centres sanitaris d’aquest material a fi de garantir cobrir les necessitats d’ús d’aquest material per a l’administració de fluids, medicació o nutrients en el sistema circulatori dels pacients. El valor estimat del contracte és de 7.503.013 €.

El tercer dels acords marc fa referència al subministrament d'instrumental general d'un sol ús amb cessió d'equips als centres dependents del Servei de Salut per un valor de 4.933.121 €. Aquest instrumental és imprescindible per fer intervencions quirúrgiques als pacients del Servei de Salut de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/09/2020]

[Foto: José Reyes Moreno. Hospital Comarcal d'Inca]