Categoria: Institucions sanitàries

El Servei de Salut estudiarà la resolució del Tribunal Central Administratiu de Contractació amb la finalitat de construir els centres de salut com més aviat millor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut estudiarà la resolució del Tribunal Central Administratiu de Recursos Contractuals (TARCR), en relació amb el recurs presentat per PIMEM, sobre la licitació de 9 nous centres sanitaris d’Atenció Primària que han de millorar l’assistència sanitària del voltant de 100.000 ciutadans de Mallorca, amb la finalitat de construir-les com més aviat millor.

El TARCR ha estimat parcialment el recurs interposat per PIMEM amb relació al contracte d’obres per a la construcció, conservació i explotació dels centres de salut de Bons Aires, Son Ferriol, Arenal de Llucmajor, Pollença, Artà i unitats bàsiques de Consell, Montuïri, Santa Margalida i Sant Joan.

En la resolució del recurs, el TARCR no entra a valorar si la divisió en lots del contracte és o no viable econòmicament. En aquest sentit, el Servei de Salut considera que la viabilitat econòmica de qualsevol projecte d’infraestructures és fonamental perquè determina si un projecte podrà o no executar-se.

El Servei de Salut vol remarcar que el model de concessió d’obra pública permet a l’administració finançar construccions sanitàries a mitjà i llarg termini que, d’altra manera serien inviables econòmicament. El sistema de concessió per un únic lot s’ha fet servir en la construcció de centres de salut com el d’Esporles o Andratx (fruit d’una concessió de l’any 2010).

El Servei de Salut considera que, malauradament, els esdeveniments causaran un retard de les obres previstes. No obstant això, el Servei de Salut estudiarà les solucions oportunes que permetin la construcció dels 9 centres sanitaris com més aviat millor.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/03/2022]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut Coll d'en Rabassa / CC BY-NC-SA 4.0]