Categoria: Institucions sanitàries

Salut i l’Ajuntament de Calvià acorden la nova ubicació de la futura Unitat Bàsica de Salut Son Ferrer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El consistori posarà en marxa la cessió d’uns terrenys de 2.583  que s’ajusten a les necessitats de la nova infraestructura sanitària.

El Servei de Salut i l’Ajuntament de Calvià han acordat la nova ubicació que acollirà la futura Unitat Bàsica de Salut (UBS) Son Ferrer. Es tracta d’uns terrenys de 2.583 m² situats al nucli urbà de Son Ferrer —als carrers de Ca’n Ferrer, del Pit-roig i del Colom— i que s’ajusten a les necessitats de la nova infraestructura sanitària.

És un espai molt ben ubicat, que compta amb un bon accés i amb possibilitats d’incloure-hi places d’aparcament. Un cop que el Servei de Salut ho sol·liciti formalment, el consistori posarà en marxa el procediment per cedir el terreny. 

La futura UBS Son Ferrer tindrà 2.264 m² de superfície, la qual cosa significa una millora notable pel que fa a instal·lacions i accessibilitat respecte del centre actual. Es preveu que disposi d’una zona amb 12 consultes (3 de medicina, 3 d’infermeria, 1 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica, 1 de treball social, 1 de psicologia, 1 de farmàcia, 1 de polivalent), una zona de cures i tècniques especials (amb una sala de cures i una sala de cirurgia menor), una zona d’extracció, una unitat d’atenció a la dona (amb una consulta de comare i una sala), una consulta de fisioteràpia i una unitat de salut bucodental (amb quatre consultes).

La UBS actual és al carrer de l’Ocell del Paradís, núm. 36, depèn del Centre de Salut Na Burguesa (Palmanova) i té adscrites 4.594 targetes sanitàries. Disposa de cinc consultes i una sala de cures que permet que hi prestin serveis dos equips assistencials (metge i infermera). L’augment de la població registrat en els darrers anys fa necessari incrementar els recursos i ampliar els espais per prestar l’assistència òptima.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/03/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]