Categoria: Institucions sanitàries

El Servei de Salut adjudica les obres de l’Hospital Verge del Toro

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha adjudicat a l’empresa Acciona el projecte d’obra declarada d’interès autonòmic de l’Hospital Verge del Toro, a Menorca, per un import d’11.995.066 €. Es preveu que els treballs d’aquesta segona fase comencin el mes de maig.

Aquesta segona fase del projecte consisteix a reformar l’interior de l’edifici segons el projecte arquitectònic. La reforma preveu una superfície útil de 5.101 m², 60 habitacions i entre 60 i 90 llits. Albergarà una àrea d’hospitalització amb quatre unitats (una per planta), una àrea ambulatòria —amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva— i una àrea de suport clínic.

Així mateix, es crearan espais per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees com la destinada a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment…).

Es preveu que les obres d’aquesta segona fase comencin el mes de maig i es prolonguin durant almenys dos anys.

L’adjudicació és un nou pas per recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat menorquina per atendre-hi les necessitats assistencials dels pacients crònics i dels seus cuidadors.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/03/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*21/03/2022 europapress.es - El Ayuntamiento de Calvià cederá los terrenos para ubicar la futura Unidad Básica de Salud Son Ferrer.