Categoria: Institucions sanitàries

L'IB-Salut presenta el pla funcional per crear una unitat bàsica al Pilar de la Mola

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu és donar resposta a les necessitats derivades de l’augment de població i de la situació aïllada del nucli. Amb aquesta infraestructura es podrà millorar l’atenció a Formentera, que ja té més de 15.700 targetes sanitàries.

El Servei de Salut de les Illes Balears ha elaborat el pla funcional per crear una unitat bàsica al Pilar de la Mola (Formentera), tal com n’ha informat la Conselleria de Salut i Consum al Consell de Govern. La creació d’una unitat bàsica respon a l’increment de la població i a la situació aïllada d’aquest nucli.

Així doncs, el Servei de Salut ha redactat un pla funcional per crear una unitat bàsica de salut al Pilar de la Mola, d’acord amb les necessitats assistencials determinades per la Gerència de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

Aquestes necessitats es deriven, d’una banda, del creixement poblacional que ha experimentat Formentera, que entre població estable i estacional ha arribat superar les 15.700 targetes sanitàries i, de l’altra, de les característiques pròpies del Pilar de la Mola, que constitueix gairebé «una illa dins una illa».

És el nucli de població que es troba a més distància de qualsevol altre nucli de població de Formentera i del centre sanitari públic existent a l’illa. A més, entre la població del nucli i la població en habitatges disseminats, aplega un nombre d’habitants que recomana establir un centre que ofereixi atenció primària de proximitat.

Aquesta unitat bàsica respon a la voluntat de millorar l’atenció primària als ciutadans, amb un desplegament territorial adequat a les necessitats demogràfiques dels municipis. Per la qual cosa el Servei de Salut ha previst reformar o construir unitats bàsiques i centres de salut en diferents localitats de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/01/2023]

[Foto: Govern de les Illes Balears]