Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Signat el Pacte pel Benestar Emocional i la Salut Mental de les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El document, signat el passat 14 de març, manifesta el compromís a impulsar polítiques en l'àmbit de la salut mental de manera coordinada amb institucions i agents implicats.

3 Salut Mental ha recollit les aportacions del COPIB i d'entitats vinculades al món de la salut mental, per a redactar el document que assenti les bases d'un model pioner a Espanya, alineat amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), per atendre les necessitats que presenten les persones amb un problema de salut mental.

Els grups, per unanimitat, varen acordar que cal un compromís que impliqui tota la ciutadania i els diferents agents socials per fer front de forma conjunta als problemes de salut mental i tractar de reduir-ne l'impacte. Sobre això, el document fa èmfasi en la població infantil i juvenil i en els efectes de la pandèmia sobre el benestar emocional de la ciutadania.

Tal com es recorda, els problemes de salut mental tenen tractaments llargs, dificultosos, complexos i que necessiten una actuació conjunta i des de diferents biaixos, l'educatiu, el social, el relacional, el sanitari, etc.

En aquest sentit, la signatura pretén assegurar la interinstitucionalitat i transversalitat de l'atenció, evitant duplicitats i funcionaments estancs, afavorint la coordinació dels recursos i dels professionals implicats, així com la participació activa de la persona i de la seva família. Així mateix, preveu fomentar la detecció i la intervenció primerenca, per evitar que la situació es torni més complexa.

Consulta aquí el Pacte pel Benestar Emocional i la Salut Mental de les Illes Balears.

[Font: COPIB. 05/04/2023]

[Foto: ankxt / Are you ok? / CC BY 2.0]