Categoria: Institucions sanitàries

Autoritzada la contractació de la construcció del nou centre de salut i SUAP de Pollença

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació de la construcció del nou centre de salut i servei d’urgències d’atenció primària (SUAP) de Pollença per un valor de 4.244.228,49 €. El nou edifici suposarà una notable millora de les instal·lacions actuals.

La construcció d’aquest centre tindrà una superfície de 2.020 m² i servirà a 16.059 usuaris. Disposarà de sis consultes de medicina de família, set d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica i dues consultes polivalents. A més, aquest centre funcionarà com a PAC i tindrà nous serveis de salut, com una unitat d’obstetrícia, una unitat bucodental i una àrea de rehabilitació fisioterapèutica.

L’objectiu principal del Pla d’Infraestructures Sanitàries és donar cobertura sanitària d’atenció primària a les zones previstes per a les obres i als llocs on hi ha demandes veïnals a conseqüència de l’augment de la població, que s’assolirà obrint aquests centres sanitaris. Per tant, s’ampliarà també el catàleg dels serveis sanitaris que es prestaven en els antics centres d’atenció primària d’aquestes zones de Mallorca, incorporant-hi noves prestacions i serveis que també són demanats pels ciutadans.

En l’àmbit de l’atenció primària, el Pla preveu construir, entre d’altres, tres centres, concretament el Centre de Salut Pollença, el Centre de Salut Son Ferriol (Palma) i el Centre de Salut i SUAP Bons Aires (Palma), amb l’objectiu de substituir les infraestructures que actualment estan en ús, però que tenen deficiències estructurals que no es poden solucionar per mitjà d’obres d’ampliació i reforma. El Pla també augmenta l’oferta assistencial amb la dotació de nou serveis a zones amb un creixement demogràfic fort al llarg dels darrers anys.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/04/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]