Categoria: Institucions sanitàries

La Comissió Europea visita l’Hospital Comarcal d’Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Han comprovat l’execució de la reforma de l’Hospital, duita a terme amb fons FEDER.

Auditors de la Comissió Europea van visitar, la setmana passada, l’Hospital Comarcal d’Inca. La finalitat de la visita va ser corroborar tots els projectes de reforma inclosos en el Pla director del centre sanitari i duits a terme per mitjà del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital Comarcal d’Inca van començar el febrer de 2021 i han tingut un cost de 8.000.372 €.

La primera de les reformes finalitzades va ser el nou edifici de rehabilitació, un espai de 668 m² (350 més que l’anterior) en el qual treballen més de vint professionals.

El gener passat es va inaugurar la nova unitat de vigilància intensiva (UCI). Un espai de 903 m² (812 més que l'UCI actual) amb set llits i una sala de tècniques, on es pot situar un llit més si fa falta. Cal assenyalar que, abans de la pandèmia, l’Hospital només disposava de quatre llits d’UCI.

Fa un mes es va inaugurar el nou servei d’urgències per a adults. Es tracta d’un nou espai de 2.263 m² (939 més que l’àrea d’urgències actual), que compta amb quaranta places, deu butaques i sis llits d’unitat d’estada curta. Fins ara tenia trenta-tres places i dues butaques.

A partir d’ara, l’atenció de les urgències d’adults i les pediàtriques seguiran circuits diferenciats. La zona d’urgències pediàtriques disposa de set butaques, sis lliteres i dos llits d’unitat d’estada curta.

D’acord amb el pla funcional de 1999, l’Hospital Comarcal d’Inca va ser dissenyat per assistir una població de 84.000 habitants, però actualment n’assisteix gairebé 137.500, de manera que s’ha superat significativament el dimensionament previst inicialment.

[Font: Conselleria de Salut. 20/07/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]