Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Associació Espanyola Contra el Càncer i el COPIB renoven el seu conveni marc de col·laboració

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu és unir esforços en la lluita contra el càncer, impulsant conjuntament accions basades en la promoció de la salut, la divulgació de bons hàbits i mesures de prevenció enfront de la malaltia.

Sobre les línies de col·laboració, el COPIB farà difusió de les campanyes i accions de l'Associació, així com de qualsevol altra activitat que beneficïi els afectats per la malaltia i els seus familiars, o tengui com a finalitat la prevenció del càncer. A més, inclourà en les seves sessions relacionades amb oncologia, prevenció i investigació en càncer, informació de les eines de suport de què disposa l'Associació.

Tots els serveis de l'Associació són gratuïts, estan disponibles a totes les Illes i es divideixen en: suport i acompanyament, atenció psicològica i social i serveis complementaris (nutrició, fisioteràpia, logopèdia i activitat física).

L'Associació, 70 anys d'experiència en la lluita contra el càncer

L'Associació Espanyola Contra el Càncer és l'entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 70 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per, d'aquesta manera, obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari. En el seu ADN es troba ser al costat de les persones, per la qual cosa el seu treball també s'orienta a ajudar-les a prevenir el càncer i a estar amb elles i les seves famílies durant tot el procés de la malaltia.

Un altre dels àmbits més destacats de l'associació és l'impuls a la investigació oncològica. En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l'Associació aglutina la demanda social d'investigació contra el càncer finançant, per concurs públic, programes d'investigació científica oncològica de qualitat. Avui en dia, és l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: 104 milions d'euros en 565 projectes, en els quals participen més de 1.000 investigadors.

L'Associació integra pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. Estructurada en 52 seus provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compta amb gairebé 30.000 persones voluntàries, més de 500.000 socis i gairebé 1.000 professionals.

Durant el 2021, l'Associació Espanyola Contra el Càncer va atendre 136.000 persones afectades per la malaltia.

Per altra banda, el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) és la institució que acull de forma col·legiada als professionals de la Psicologia que exerceixen a Illes Balears. La seva principal missió és representar la professió i defensar els seus interessos i el dels col·legiats davant els poders públics, amb la finalitat última de garantir una atenció psicològica de qualitat i universal per a la ciutadania.

Actualment, la institució compta amb 3.592 professionals col·legiats. A més de la Junta de Govern, el Col·legi compta en la seva estructura amb una Secció de Neuropsicologia i 18 grups de treball especialitzats, entre ells el Grup de Treball de Psicooncologia i Cures Pal·liatives.

Des de la seva creació, el COPIB col·labora amb institucions, associacions i entitats relacionades amb l'àmbit de la salut de les Illes Balears, impulsant tota mena d'actuacions formatives, informatives i preventives orientades a millorar la salut emocional de la ciutadania i, especialment, la dels col·lectius més vulnerables. Així mateix, el Col·legi treballa per millorar l'atenció psicooncològica professional que s'ofereix als pacients de càncer, així com als seus familiars.

[Font: COPIB. 01/08/2023]

[Foto: Associació Espanyola Contra el Càncer]