Categoria: Institucions sanitàries

El COMIB condemna l'agressió patida per un professional a l'Hospital Verge de la Salut de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) ha oferit el seu suport a través de l'Observatori d'Agressions, que recollirà aquesta nova agressió i efectuarà un seguiment del cas, com fa habitualment quan té coneixement d'actes violents contra professionals mèdics.

L'agressió a un professional de la Medicina romp la confiança necessària per garantir una assistència sanitària adequada i, per aquest motiu, és necessari intervenir i intentar evitar que aquesta mena d'actes es tornin a repetir. 

A més, es recorda que davant d'una situació d'agressió, el col·legiat afectat pot comunicar-ho a l'Observatori d'Agressions del COMIB, des del qual, juntament amb altres departaments implicats, s'iniciarà un procediment d'ajuda i suport en els àmbits personal, professional i legal.

Una agressió o intimidació greu a un metge pot constituir un delicte d'amenaces, coaccions o lesions que pot arribar a ser un delicte d'atemptat contra l'autoritat, regulat en els articles 550 i 553 del Codi Penal, que pot comportar penes privatives de llibertat d'entre sis mesos i tres anys.

[Font: COMIB. 02/09/2023]

[Foto: Pxhere/ CC 1.0 Domaine public]