Categories: Institucions sanitàries, Recursos humans

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera contracta una segona oncòloga

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat a la plantilla del Servei d'Oncologia Mèdica una nova especialista, la doctora Blanca Sánchez Lafuente. Fa menys d'un mes ja es va contractar un altre oncòleg, el doctor Urbicio Pérez.

A aquestes dues incorporacions se sumarà aviat un oncòleg més, una vegada que conclogui el procés de consolidació de places del Servei de Salut de les Illes Balears.

La nova especialista, la doctora Blanca Sánchez Lafuente, que prové de l'Hospital Clínic Universitari Virgen de la Arrixaca, de Múrcia, té un màster universitari en Innovació en Ciències Biomèdiques i de la Salut i un altre en Bioètica.

El Servei d'Oncologia Mèdica, de moment, continua comptant amb el suport dels oncòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, de Mallorca, que es desplacen a Can Misses per especialitat, per mitjà de l'aliança estratègica entre tots dos hospitals per prestar atenció sanitària en oncologia mèdica. Així, els experts en les àrees determinades de càncer són els que veuen cada pacient. Hi ha experts en càncer de mama, aparell genitourinari, pulmó, aparell digestiu i cap i coll. D'aquesta manera es garanteix la continuïtat assistencial, ja que el nombre d'oncòlegs que veuen cada pacient es redueix a un petit grup d'especialistes i més ara amb la incorporació de la nova oncòloga.

La incorporació progressiva d'oncòlegs, juntament amb les visites dels oncòlegs del servei de referència de l'Hospital Universitari Son Espases, que s'han intensificat en els mesos de juliol i agost, ha permès incrementar l'activitat al setembre en un 2,61%. Quant a les consultes de revisió el creixement ha estat encara més acusat i ha assolit el 3,5% i s'ha passat d'atendre 572 consultes successives el setembre de 2022 a 592 en el mateix mes de 2023. En termes absoluts, s'han atès des de gener fins a l'agost 5.766 consultes, de les quals 325 han estat primeres cites i 5.441 segones consultes o successives.

Així mateix, els tractaments de quimioteràpia també han augmentat un 20% fins al setembre d'enguany respecte al mateix període de l'any anterior.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2023]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]