Categoria: Institucions sanitàries

Cristina Bojo, nova directora de la Biblioteca Nacional de Ciències de la Salut del ISCIII

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Biblioteca Nacional de Ciències de la Salut (BCNS) de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII)nova directora. Es tracta de Cristina Bojo Canales, llicenciada en Documentació i diplomada en Infermeria, substitueix en el càrrec a Elena Primo, que s'ha jubilat recentment després d'anys de dedicació en l'ISCIII.

La BCNS, fundada l'any 1996, és un dels centres propis de l'ISCIII. Du a terme tasques de documentació, formació, investigació, divulgació i prestació de serveis diversos. Dona suport bibliogràfic a totes les activitats de l'Institut i ofereix suport documental al Sistema Nacional de Salut (SNS) i al Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Investigació (SECTI). Per fer-ho gestiona un fons format per més de 43.000 publicacions, incloent-hi monografies i revistes. 

La Biblioteca de l'ISCIII desenvolupa programes de cooperació per a millorar l'intercanvi d'informació científica entre les biblioteques de ciències de salut espanyoles i internacionals, manté relació amb organitzacions internacionals, desenvolupa programes docents i du a terme tasques de divulgació científica. A més, ofereix els serveis clàssics d'una biblioteca: consulta i lectura en sala, préstec, accés al document i serveis d'orientació i cerca.

Des de la BCNS es desenvolupen diferents projectes per a visibilitzar la literatura científica en salut feta a Espanya, com ara la base de dades IBECS, el portal de revistes d'accés obert SciELO Espanya i l'adaptació del tesaurus DeCS a la terminologia emprada a Espanya. Elabora i coordina el Catàleg Col·lectiu de Revistes de Ciències de la Salut en Biblioteques Espanyoles i, a través del repositori institucional REPISALUD, difón la producció científica i institucional de l'ISCIII i de les seves fundacions CNIO i CNIC en l'àmbit nacional i internacional.

A més, la BCNS coordina i gestiona el programa editorial de l'ISCIII, és a dir, tot el conjunt d'activitats que es fan per dur a terme l'edició de les publicacions oficials de la institució. Finalment, la Biblioteca té adscrit el Museu Nacional de Sanitat i Higiene Pública, que alberga els laboratoris de l'antic Hospital del Rei.

Més informació

Accedeix aquí al catàleg de la Biblioteca Nacional de Ciències de la Salut (BCNS).

[Font: ISCIII. 19/02/2024]

[Foto: ISCIII]