Categoria: Institucions sanitàries

El COPIB demana a la Conselleria de Salut col·laboració per impulsar la nova especialitat de Psicooncologia i Cures Pal·liatives en l'àmbit sanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat 13 de març, el COPIB va mantenir una reunió amb la Conselleria de Salut amb l'objectiu de presentar la iniciativa del Consell General de Psicologia per impulsar la creació de la nova especialitat de Psicooncologia i Cures Pal·liatives en l'àmbit sanitari.

L'estratègia consensuada des del Consell General de Psicologia cerca garantir que els llocs de treball dirigits a l'acompanyament psicològic de pacients oncològics i a les cures pal·liatives estiguin ocupats per professionals que comptin amb l'especialització corresponent.

Per aconseguir que la proposta avanci i obtenir aquesta especialització, els representants del COPIB varen sol·licitar que en la pròxima reunió intersectorial de salut amb el Ministeri s'inclogui la sol·licitud de l'especialitat per part de la comunitat autònoma, ja que és necessari obtenir el suport d'almenys set regions perquè la petició prosperi.

Durant la reunió es va destacar la precària situació a les Illes Balears respecte a l'atenció psicològica a pacients oncològics, tant en la població adulta com en l'àrea pediàtrica. Per aquest motiu, es va sol·licitar que s'estudiïn possibles alternatives per abordar aquesta situació mentre s'espera que el Ministeri de Sanitat posi en marxa l'especialitat en Psicooncologia i Cures Pal·liatives.

[Font: COPIB. 26/03/2024]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]