Categoria: Institucions sanitàries

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat acorda amb les CCAA la compra centralitzada de les vacunes del calendari infantil i les d'adults

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha donat llum verda als Acords marc entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i la majoria de les Comunitats Autònomes per fixar les condicions de l'adquisició de vacunes del calendari infantil i unes altres, per a adults en grups de risc o que vagin a viatjar a determinats països. En total, s'ha acordat la compra d'al voltant de 10 milions de dosis de les diferents vacunes, amb un estalvi benvolgut de 31,1 milions d'euros.

Aquests acords tenen com a objectiu reduir el cost del programa de vacunacions a Espanya, per a totes les Comunitats Autònomes. Per tant, persegueix la consecució d'una major equitat i permet que el Sistema nacional de Salut mantingui la qualitat i la cohesió. Es tracta, a més, d'una mesura en línia amb els treballs d'unificació del calendari de vacunacions, que es va iniciar el passat mes de febrer i que s'espera que estigui conclòs en els propers mesos. Ofereix, per tant, el benefici de l'eficiència econòmica, però també administrativa, per la qual cosa dóna estabilitat als fabricants i, d'aquesta manera, permet aconseguir millors preus. Això és especialment important per a les Comunitats Autònomes més petites, a les quals els acords faciliten en gran mesurada l'adquisició de vacunes.

Aquest conveni arriba després de l'èxit de la compra conjunta de la vacunació antigripal, que només aquest any ha suposat un estalvi de més de sis milions d'euros.

En concret, el Govern ha aprovat avui tres Acords marc. El primer correspon a la majoria de les vacunes, tant infantils com d'adults. Els altres dos acords corresponen a la vacuna conjugada enfront del meningococ C i a la vacuna enfront del virus del papil·loma humà (VPH). Encara que aquestes dues immunitzacions estan dins del calendari infantil, per les seves especials característiques s'ha considerat necessari elaborar acords diferenciats.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 24/08/2012]