Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

L’IB-Salut crea l’Observatori de Pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 137, de dia 6 d’agost de 2020, s’ha publicat la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 28 de juliol de 2020, per la qual es crea l’Observatori de Pacients.

En el marc de la implantació de la responsabilitat social corporativa del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i atès l'interès en la participació dels ciutadans, es va iniciar la creació de l'Observatori de Pacients.

Subdirecció d'Humanització, Atenció a l'Usuari i Formació

Més endavant amb la creació de la Subdirecció d'Humanització, Atenció a l'Usuari i Formació es va pretendre continuar apostant pel desenvolupament de l'Observatori de Pacients. Algunes de les funcions de la Subdirecció són les següents:

  • Coordinar l'Observatori de Pacients.
  • Impulsar actuacions perquè les persones es capacitin per abordar els problemes de salut propis i s'hi impliquin.
  • Fomentar activitats de participació dels usuaris en l'àmbit assistencial del Servei de Salut, especialment en el de les malalties cròniques, les malalties poc freqüents i la salut mental.

OBJECTIUS, FUNCIONS, NATURALESA I COMPOSICIÓ DEL OBSERVATORI DE PACIENTS (annex 1)

Objectius i funcions

  • L'Observatori de Pacients té per objecte desenvolupar una línia d'actuació conjunta entre associacions i Administració.
  • Es tracta de compartir un espai comú en benefici de la població de les Illes Balears per complir determinats objectius que afavoreixin una dinàmica de col·laboració mútu.
  • Una vegada constituït l'Observatori de Pacients, a tota entitat que interactuï en algun centre del sistema públic sanitari de les Illes Balears se li oferirà formar-ne part.

Naturalesa

Composició

  • L'Observatori està constituït per a diferents membres de l’Administració, com la personal titular de la Conselleria de Salut i Consum. Per part de la ciutadania: associacions de pacients, entre d’altres. I per entitats col·laboradores: col·legis professionals, societats científiques, etc.

Per ser membre de l'Observatori cal estar inscrit en el Registre d'Associacions de les Illes Balears.

[Font: BOIB. Núm. 137. 06/08/2020

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades